Meppel Molen

Vakantieparken bij Meppel

Geniet van gastvrij Meppel

Precies op de grens tussen de Nederlandse provincies Overijssel en Drenthe ligt de gezellige stad Meppel. Met zijn ligging aan het Meppelerdiep en tussen de Zuiderzee en Drentse kanalen was Meppel een belangrijke handelsstad. Ook natuur is niet ver weg met Nationaal Park Weerribben Wieden ten westen van de stad. Een bezoek aan deze veelzijdige stad is dan ook zeker een aanrader tijdens je verblijf bij één van onze nabijgelegen vakantieparken.

Grachten en pakhuizen

De historische binnenstad van Meppel heeft verrassend veelte bieden voor een leuk dagje uit. Kenmerkend aan Meppel is dat het vele aan Amsterdam doet denken met zijn Heerengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. Ook kun je er uitstekend winkelen, culinair genieten en struinen door de oude straatjes. Dat Meppel van oorsprong een gezellige boerengemeenschap is en uitgroeide tot belangrijke handelsstad is tot op heden nog goed te merken aan zijn buitengewone gastvrijheid, historische gevels en pakhuizen. Tijdens de zomerdagen vinden op zes donderdagen achter elkaar de Donderdag Meppeldagen plaats, waar onder andere festivals, rommelmarkten en grachtenconcerten plaatsvinden. Met de kids kun je zwemmen en klimmen bij Bad Hesselingen en Indonesische dieren bekijken in Dierenpark Taman Indonesia.

Meppel Shopping area

Groen geluk

Het ‘gelukkige’ Meppel wordt niet voor niets zo genoemd. In en rond de stad is namelijk veel natuur te vinden, waaronder in het prachtige Wilhelminapark. Tijdens Picknick in the Park, op de laatste zondag van de zomervakantie, geniet de hele stad van de gezelligste picknick van het jaar. Maar ook net buiten de stad vind je rietlanden, meren en moerasbossen in het bijzondere landschap van Natuurpark Weerribben-Wieden. Daarnaast is het mooie Reestdal met zijn landgoederen, akkers, heide en bossen niet ver bij Meppel vandaan.

Fotocredits: © Leo de Harder

Meppel terrace

Vakantieparken in de omgeving van Meppel

Familie
Familie

1 nacht vanaf

27,42
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs Ruinen

Ruinen (NL)
  • Bij Nationaal Park Dwingelderveld
  • Boomhut met hottub, Velthorst en Hackfort
  • Overdekt zwembad en natuurspeeltuin

1 nacht vanaf

172,80
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.
  • Ontdek de omgeving van de hunebedden
  • Bezoek Staphorst, Zwolle en Giethoorn
  • Genieten van rust, ruimte en natuur