Assen Drenthe Water Boats Road Historic Buildings

Vakantieparken vlakbij Assen

Natuurlijk Assen

De Drentse hoofdstad Assen ligt in het noorden van de provincie en is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je verblijf bij een EuroParcs vakantiepark in Drenthe. De stad is met zijn winkels, horeca en bezienswaardigheden ook nog eens de perfecte uitvalsbasis voor schitterende natuurwandelingen, met de mooiste natuurgebieden om de hoek.

Cultuur en historie

De binnenstad van Assen ademt historie met verrassend mooie architectuur, monumenten en interessante bezienswaardigheden. Aan te raden is een bezoek aan het Drents Museum, voor wie alles over de geschiedenis van Drenthe te weten wil komen, maar ook bijzondere kunst wil bewonderen. Indrukwekkend in het museum is de tentoonstelling ‘Drentse veenlijken’, waar onder andere het beroemde meisje van Yde te zien is. Ook met de kinderen is het museum een leuk uitje dankzij de familieroutes. Geniet van een hapje en een drankje met een fraai uitzicht over het water aan de binnenhaven van Assen of op één van de horecapleinen in de binnenstad. Van bekende winkelketens tot kleine boetiekjes, shoppers zullen zeker ook slagen in de winkelstraten van Assen dankzij het gevarieerde winkelaanbod.

Assen Drenthe Terrace People Cozy

Groen karakter

In de binnenstad van Assen staat veel in het teken van natuur. Zo kun je heerlijke wandelingen maken en ontspannen in het groen van Landgoed Overcingel en de Gouverneurstuin. Dat niet alleen, binnen enkele minuten vanaf de binnenstad sta je al in het Asserbos! Dit is één van de oudste bossen van Nederland, die met een stadsboerderij, vogeleiland en hertenkamp ook leuk zijn om met de kinderen te bezoeken. In Assen en in de omgeving zijn ook diverse mooie fietsroutes uitgestippeld. Rondje rond Assen (38km) bijvoorbeeld, die langs de stadsrand en over de Kampsheide loopt. Ook zijn nationale parken Dwingelderveld en Drentsche Aa niet ver weg van de stad, die prachtig te verkennen zijn op de fiets of te voet.

Cycling Drentsche Aa

Vakantieparken in de omgeving van Assen

Natuur
Natuur
Familie
Familie

1 nacht vanaf

37,42
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs Ruinen

Ruinen (NL)
  • Bij Nationaal Park Dwingelderveld
  • Boomhut met hottub, Velthorst en Hackfort
  • Overdekt zwembad en natuurspeeltuin
Natuur
Natuur

1 nacht vanaf

172,80
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.
  • Ontdek de omgeving van de hunebedden
  • Bezoek Staphorst, Zwolle en Giethoorn
  • Genieten van rust, ruimte en natuur