Mechelen Vlaanderen België

Mechelen

Genieten in Mechelen

Mechelen mag dan klein zijn, je kunt er wel groots genieten. Ooit was Mechelen zelfs de Bourgondische hoofdstad van de republiek der Nederlanden. Echt een stad voor levensgenieters dus. En je kunt hier nog steeds fantastisch eten, maar je kunt er ook terecht in hippe winkeltjes én je vindt er volop musea en ander erfgoed.

Cultureel erfgoed en musea

Oke, het barst in Mechelen dus van de interessante bezienswaardigheden en musea. Neem bijvoorbeeld de Sint-Romboutstoren op de Grote Markt die je kunt beklimmen, meer dan 97 meter de hoogte in. Of het Museum Hof van Busleyden dat gehuisvest is in het renaissance stadspaleis en het Paleis van Margareta van Oostenrijk. Ook een bezoek waard is Kazerne Dossin, een museum dat vertelt over de Holocaust en de mensenrechten. Van een heel andere orde is Brouwerij het Anker, één van de oudste brouwerijen van België waar bierliefhebbers hun lippen kunnen zetten aan een glas Gouden Carolusbier. Voor lekkere hapjes, verse groenten en geurige kruiden moet je in De Vleeshalle zijn. De oude markthal uit 1881 doet nu dienst als food court. Verder vind je in Mechelen ook volop groen in de vorm van binnentuinen en hofjes. Zoals De Kruidtuin aan het einde van het Dijlepad!

mechelen vlaanderen belgië brug romboutstoren mechelen belgie

Omgeving Mechelen

In de omgeving van Mechelen kom je helemaal tot rust in kloostertuinen, kasteelparken en natuurgebieden. Wandelen en fietsen kun je volop in deze waterrijke regio. Fiets langs de oevers van de Dijle en de Zenne bijvoorbeeld of wandel rond het Fort van Walem dat tijdens WOI door de Duitsers onder vuur werd genomen.

de Nekker bij Mechelen, Vlaanderen, België