Vakantieparken vlakbij Alkmaar

Alkmaar inspireert als Hollandse ‘kracht’

In provincie Noord-Holland ligt prachtstad Alkmaar. Stad waar de kansen in ‘onze’ opstand tegen de Spanjaarden keerden. Stad met veel historie, cultuur en uitgaansmogelijkheden. Stad die de Noord-Hollands identiteit heeft omarmd. Waar het Noord-Hollandsch kanaal die door de stad stroomt symbool voor staat. Alkmaar inspireert, in meerdere opzichten. En daar kun je van genieten in alle rust, want op 15 minuten rijden van de ‘kaasstad’ ligt EuroParcs Resort De Rijp. Dat biedt de rust, met onder meer een binnen- en buitenzwembad verder ook het vertier en tenslotte dankzij het restaurant ook de ‘juiste brandstof’ om optimaal van Alkmaar te genieten. Ook vanaf Resort Markermeer, Resort Poort van Amsterdam of Camping & Jachthaven Uitdam is de binnenstad van Alkmaar een leuk dagje uit!

Met een kwartier ben je in prachtstad Alkmaar

Vanaf EuroParcs Resort De Rijp, gelegen in West-Graftdijk, is het ongeveer een kwartier rijden met de auto en dan ben je in het centrum van Alkmaar. Waar onder meer de Grote Sint-Laurenskerk en het Hollands Kaasmuseum te bezoeken zijn. Maar waar je natuurlijk ook uitstekend kunt shoppen! Ben jij een echte fietsliefhebber? Dan hebben wij een leuke fietstip voor jou! Er zijn twee hele leuke fietsroutes van ongeveer 14 km vanaf vakantiepark Resort De Rijp naar Alkmaar. Zo kun je op de heen weg langs de kade van het Alkmaardermeer, via het Noordhollandsch Kanaal over de Westdijk, Schermerdijk zo de brug – over het Noordhollandsch Kanaal heen - van de Nieuwe Schermerweg de binnenstad van Alkmaar in fietsen. Op de terug weg zou je vanaf dezelfde brug in plaats van langs de dijk ook via de binnenlanden terug kunnen fietsen naar je vakantieverblijf op Resort De Rijp. Dan fiets je langs de Noordervaart en vervolgens rechts over de Zuidervaart, langs de Blokkerweg en uiteindelijk via de Oostdijk fiets je om de Vuile Graft heen langs West-Graftdijk en ben je weer terug van weggeweest. Na zo’n heerlijke (fiets)dagje Alkmaar is het heerlijk bijkomen en nagenieten in jouw vakantieverblijf bij EuroParcs of in het restaurant onder het genot van een heerlijke borrel of bak koffie of thee. Je kunt de fietsroutes uiteraard ook omdraaien. Beleef het zelf! Vanuit ons vakantiepark Resort Markermeer in Bovenkarspel ben je met zo’n 30 autominuten in hartje Alkmaar. Vanaf EuroParcs Resort Poort van Amsterdam en Camping & Jachthaven Uitdam ben je zo'n 45 autominuten in Alkmaar, dus ook tijdens je vakantie op deze vakantieparken in Noord-Holland is een dagtrip naar Alkmaar zeker een dikke tip! 

map-nederland
Vakantieparken Noord-Holland
Geniet van de IJsselmeerkust, weide en Amsterdam
Bekijk
Vakantieparken Zuid-Holland
Water, natuur, zee, stad en strand? Kies Zuid-Holland!
Bekijk
Vakantieparken Limburg
Een bourgondische beleving in deze heuvelachtige omgeving!
Bekijk
Vakantieparken Overijssel
Beleef een oer-Hollands feest in het landschap en rivier de Reest
Bekijk
Vakantieparken Gelderland
Ga op avontuur en trek de Veluwe of de Achterhoek in!
Bekijk
Vakantieparken Flevoland
Ga mee naar hotspot vakantiepark Resort Zuiderzee
Bekijk
Brabant
Kom en verken de betoverend natuurrijke omgeving!
Bekijk
Utrecht
Centraal gelegen vakantieparken in Nederland
Bekijk

Shop- en uitgaansfun in Alkmaar

De winkelstraten van Alkmaar zijn de Langestraat, de Laat en de ‘PC Hooftstraat’ van de stad: het Ritsevoort. De Hekelstraat nabij de Platte Stenenbrug staat bekend om de vele brocantezaken. De vele ‘creatieve winkels’ maken dit tot een van de leukste winkelstraten van de stad. Je kunt in de stad ook prima uitgaan, op De Waag of begin na je vertrek vanaf een van de vakantieparken Alkmaar in een iconisch horecagebouw zoals restaurant/brasserie Het Gulden Vlies in de Koorstraat en de Ritsz (voorheen Vestibule) aan het Ritsevoort. Wie een complete uitgaansavond wil: Bob’s Saloon op tien minuten rijden van zowel Alkmaar als EuroParcs Resort De Rijp is al decennia een begrip. Je vindt hier een bowling, partycenters en een discotheek die in de stijl van een saloon uit het Wilde Westen is gebouwd. Verder vind je rondom de Platte Stenenbrug veel leuke kroegen.

Alkmaar en haar Molenrijkdom

Alkmaar en omgeving kennen ook vele molens die enerzijds de strijd tegen het water uitbeelden, maar anderzijds werden sommige ook gebruikt voor de verwerking van tarwe. Denk hierbij aan de Geestmolen, De Gouden Engel, De Eendracht, De Viaan en nog een groot aantal andere. Veel van deze molens dateren uit de zestiende eeuw. Wie verblijft op een Alkmaar vakantiepark kan bijna niet om deze molens heen. Zo staan er alleen al in de Schermer, vlakbij EuroParcs Resort De Rijp, meer dan tien. 

Kortom, ben jij nog niet bij EuroParcs geweest? Ontmoet Alkmaar vakantiepark De Rijp van dichtbij met een heerlijk verblijf en combineer het met een bezoek aan de stad! Verblijf je op EuroParcs Resort Markermeer, Resort Poort van Amsterdam of op Camping & Jachthaven Uitdam? Dan is dagje uit naar stad Alkmaar echt een aanrader!

Resort De Rijp

Resort De Rijp

West-Graftdijk

Geniet van de twinkeling van het water en karakteristiek polderlandschap. Kom tot rust in de historische omgeving van het vakantiepark met hedendaagse voorzieningen.

Resort Markermeer

Resort Markermeer

Bovenkarspel

Vandaag de dag is EuroParcs Resort Markermeer dé vakantiebestemming voor de vakantieganger. Je kunt heerlijk ontspannen en vertoeven op en rondom dit mooie vakantiepark, gelegen aan het prachtige Markermeer. 

Resort Poort van Amsterdam

Resort Poort van Amsterdam

Uitdam

EuroParcs Resort Poort van Amsterdam kenmerkt zich door de unieke ligging. Dit is Noord-Holland op zijn puurst, met het kabbelende water van het Markermeer op luttele meters afstand va het vakantiepark.

Camping & Jachthaven Uitdam

Camping & Jachthaven Uitdam

Uitdam

Alles in huis voor een onvergetelijke vakantie! Gelegen aan het Markermeer, staat deze camping garant voor waterplezier. 

Vind jouw favoriete accommodatie bij Europarcs

Veilig betalen met: