Vakantiepark vlakbij Roermond

Beleef winkelwalhalla Roermond in al zijn veelzijdigheid.

Roermond is verrassend sfeervol. Prachtige historische panden aan de Roer in het centrum van de stad. De stenen brug in de Roer. De Maaslandse Plassen bij Roermond die zich lenen voor tal van vormen van waterrecreatie. De Maas zelf waar je vanaf Roermond een heerlijke tocht over kunt maken. Roermond heeft ook een bruisend uitgaansleven waar je de geneugten kunt proeven en de lusten kan laten wanneer je kiest voor een uitvalsbasis als EuroParcs Resort Limburg. Dit resort is gelegen op zo’n twintig minuten rijden van de Midden-Limburgse stad dat ook op ander gebied een uitstekende naam heeft. Sterker nog, Roermond is het winkelwalhalla van Limburg.  

Ons vakantiepark in de buurt van Roermond

EuroParcs Resort Limburg heeft alles in huis voor een onvergetelijke vakantie voor jong en oud! Het vakantiepark is gelegen in het smalste gedeelte van gezellig Bourgondisch Limburg, centraal in de provincie en grenzend aan zowel Duitsland als België. Op vakantiepark Limburg bevindt zich een zwemparadijs en wellness center, restaurant met lounge, terras, snackbar en feestzaal, prachtige recreatievijver met glijbanen en diverse sport- en spelmogelijkheden. Kortom… een landgoed voor jong en oud!  

map-nederland
Vakantieparken Noord-Holland
Geniet van de IJsselmeerkust, weide en Amsterdam
Bekijk
Vakantieparken Zuid-Holland
Water, natuur, zee, stad en strand? Kies Zuid-Holland!
Bekijk
Vakantieparken Limburg
Een bourgondische beleving in deze heuvelachtige omgeving!
Bekijk
Vakantieparken Overijssel
Beleef een oer-Hollands feest in het landschap en rivier de Reest
Bekijk
Vakantieparken Gelderland
Ga op avontuur en trek de Veluwe of de Achterhoek in!
Bekijk
Vakantieparken Flevoland
Ga mee naar hotspot vakantiepark Resort Zuiderzee
Bekijk
Brabant
Kom en verken de betoverend natuurrijke omgeving!
Bekijk
Utrecht
Centraal gelegen vakantieparken in Nederland
Bekijk

Binnen 25 minuten in hartje Roermond

Resort Limburg is een van onze vakantieparken in Limburg en de ideale uitvalsbasis voor diverse uitjes. Op slechts 25 minuten rijden vanaf het vakantiepark vind je Roermond, hét outlet shopping walhalla waar een ieder zonder moeite een nieuwe outfit kan scoren! Op een kleine twintig minuten langer rijden vind je EuroParcs Resort Brunssummerheide, dat op ongeveer drie kwartier van het bruisende Roermond ligt. Vanaf deze vakantieparken Roermond zul je een leuk dagje uit beleven in het Bourgonische Limburg.

Wat is er te doen in Roermond

In Roermond kun je tot 's avonds laat op een van de gezellige terrassen op de Markt of het Stationsplein vertoeven. Daarnaast is de Roerkade met zijn grote terrassen en historische achtergrond zeer sfeervol, recent is bovendien nog volop geïnvesteerd om deze locatie nog mooier te maken. Het Munsterplein met haar cafés en restaurants is ook erg gezellig maar is officieel een stilteplein, dus daar sluiten de zaken wat eerder op de avond. Als je echt lekker de kroeg in wil duiken is het Stationsplein zonder twijfel the place to be!

Vanaf een vakantiepark Roermond kun je verder maar liefst drie theaters in de stad bezoeken: CK Theater, het theater in de voormalige bioscoop Royal/Royaline en de grootste van allemaal, Theater/Hotel De Orangerie waarvan de zaal plaats biedt aan 800 mensen.

Ook op winkelgebied heeft Roermond een naam hoog te houden. Het overdekte winkelcentrum Roercenter ademt beleving uit doordat historische, monumentale panden lijken te versmelten met de commerciële winkelruimtes en horeca. De aangrenzende Neerstraat is ook een plaatje sinds het is omgeturnd tot winkelpromenade, mede doordat veel historische panden zijn gerenoveerd.  

Designer Outlet Roermond

De meeste mensen kennen Roermond van het Designer Outlet Roermond, een megawinkelcentrum en dito festijn, omdat je hier A-merken vindt met kortingen die oplopen tot wel zeventig procent! 

Designer Outlet Roermond, dat vanaf een Roermond vakantiepark als EuroParcs Resort Limburg uitstekend te bereiken is, telt nu ruim tweehonderd detailzaken. Omdat winkelen niet leuk is met een lege maag, zijn er ook nog eens 25 restaurants variërend van ontbijtzaken en lunchrooms tot een Aziatisch en Italiaans restaurant of gewoon een snackbar dan wel shoarmazaak. Da’s handig als je ook jouw man wilt verleiden mee te gaan en vooral ook geld voor jou te laten spenderen. Tenminste als het spreekwoord ‘de liefde van de man gaat door de maag’ anno nu nog steeds waar is. 

Mocht hij tijdgebrek als excuus willen aanduiden en eigenlijk niet wilt vertrekken vanaf een van de vakantieparken Roermond, kun je hem met die drogreden om zijn oren slaan, want Designer Outlet Roermond is 363 dagen per jaar open. Dat wil zeggen van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en zaterdag en zondag van 09.00 tot maar liefst 21.00 uur! Alleen op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is dit bijzondere winkelcentrum gesloten. Ook de parkeertarieven mogen geen belemmering zijn, want die zijn maar enkele euro’s per dag. En van jengelende kinderen heb je ook al geen last, want er is een aparte speelhoek ingericht waar ze lekker kunnen ravotten. Als bonus heb je de binnenstad dat slechts op drie minuten lopen ligt en waar jij met een goed gevulde tas met A-merken en hem met een gevulde maag nog even naar toe kan om een stukje cultuur, historie en gezelligheid op te snuiven. 

De magneetfunctie van Designer Outlet Roermond blijkt wel uit de bezoekersaantallen: die bedragen meer dan zes miljoen per jaar! 

Historisch Roermond

Roermond is echter meer dan hip, het heeft ook van oudsher status. Blikvanger in de stad is de Sint-Christoffelkathedraal uit 1410 aan de Markt. De Munsterkerk is nog ouder, deze stamt uit de dertiende eeuw. Een andere bezienswaardigheid is museum Het Cuypershuis, ter ere van de bekende architect Pierre Cuypers. Andere eyecatchers zijn het stadhuis aan de Markt met zijn beiaard, kasteel Hattem (het kleinste kasteel van Nederland), Het Huis met de Stenen Trappen, Kasteel Schöndelen, de Teekenschool, de Rattentoren uit de dertiende eeuw, het voormalig Bisschoppelijk Paleis en het voormalig Prinsenhof. 

Resort Limburg

Resort Limburg

Susteren

EuroParcs Resort Limburg heeft alles in huis voor een onvergetelijke vakantie! Het vakantiepark is gelegen in het smalste gedeelte van Bourgondisch Limburg, centraal in de provincie en grenzend aan zowel Duitsland als België. 

Resort Brunssummerheide

Resort Brunssummerheide

Brunssum

Liggend in het prachtige heuvelachtige landschap van Limburg in het plaatsje Brunssum, is een ideale bestemming. Het vakantiepark grenst direct aan de schitterende Brunssummerheide, met recht een toplocatie!

Vind jouw favoriete accommodatie bij Europarcs

Veilig betalen met: