Vakantieparken Flevoland

Bekijk het vakantiepark in Flevoland

Ontdek vakantiepark Flevoland

Rustig, ruim en toch een hotspot: het mooiste vakantiepark van Flevoland. Wie zegt Flevoland zegt uitgestrekte weilanden en bossen. Prachtig om te wandelen en te fietsen, maar voor wie meer zoekt dan alleen de Flevolandse rust moet weten welk vakantiepark de juiste uitvalsbases zijn. Neem dan EuroParcs Resort Zuiderzee nabij Biddinghuizen, met een privéstrand aan het Veluwemeer.

Aan de oostkant ligt in Flevoland vakantiepark Europarcs Resort Zuiderzee en dit park is bij uistek het vakantiepark van Flevoland! Met een eigen jachthaven waar je onder begeleiding kunt vertrekken om op snoekbaars te vissen. Met een groots hoofdgebouw waar je met jouw gezin kunt zwemmen (groot binnenzwembad met glijbaan en andere spelmogelijkheden) en feesten in de grote recreatiezaal met een piratenschip als bar. Of gewoonweg lekker met de kleine kunt genieten van de kinderanimatie. Om aan het einde van de dag uit te blazen in het bruine café, de luxe snackbar, de ijssalon of het restaurant terwijl de kinderen genieten in het indoor speelparadijs. EuroParcs Resort Zuiderzee solliciteert kortom nadrukkelijk naar de titel hét vakantiepark van provincie Flevoland.

map-nederland
Vakantieparken Noord-Holland
Geniet van de IJsselmeerkust, weide en Amsterdam
Bekijk
Vakantieparken Zuid-Holland
Water, natuur, zee, stad en strand? Kies Zuid-Holland!
Bekijk
Vakantieparken Limburg
Een bourgondische beleving in deze heuvelachtige omgeving!
Bekijk
Vakantieparken Overijssel
Beleef een oer-Hollands feest in het landschap en rivier de Reest
Bekijk
Vakantieparken Gelderland
Ga op avontuur en trek de Veluwe of de Achterhoek in!
Bekijk
Vakantieparken Flevoland
Ga mee naar hotspot vakantiepark Resort Zuiderzee
Bekijk
Brabant
Kom en verken de betoverend natuurrijke omgeving!
Bekijk
Utrecht
Centraal gelegen vakantieparken in Nederland
Bekijk

Regio Flevoland

Flevoland staat voor natuur- en waterbeleving. Je kunt op het gewonnen land eindeloze fiets- en wandeltochten maken en daarbij oog in oog komen te staan met een hert, wild paard en zelfs een wisent, maar buiten de bossen ook de blik op oneindig zetten in de Hollandse polders. Daarnaast leent deze provincie zich prima voor tochten over het water. Sterker nog, je kunt de provincie ronden en onderwijl aanmeren in het stadse Almere of Lelystad of het pittoreske Urk, verblijven op één van de vakantieparken bij Elburg, Harderwijk of Spakenburg aan het Veluwemeer. 

Ons vakantiepark in Biddinghuizen genaamd EuroParcs Resort Zuiderzee ligt aan het Veluwemeer, maar je bent ook in slechts een half uur vanaf het vakantiepark in Lelystad of Almere en nog sneller in Dronten en in Emmeloord in de Noordoostpolder. Dit is een kenmerk van het vakantiepark van EuroParcs in deze regio: door de ligging is het park onderscheidend te midden van andere vakantieparken in Flevoland. EuroParcs Resort Markermeer is een van onze vakantieparken in Noord-Holland en ligt weliswaar aan de andere kant het Markermeer, maar vanuit dit vakantiepark in Noord-Holland is het slechts twintig minuten rijden naar Lelystad over de Houtribdijk. Eén van onze vakantieparken in Gelderland ligt ‘aan de overkant’ van EuroParcs Resort Zuiderzee, waardoor je in een minuut of vijftien in Flevoland bent. Dit maakt dat de vakantieparken van EuroParcs premium zijn als ze worden vergeleken met de vakantieparken in Lelystad, de vakantieparken in Almere, de vakantieparken in Urk, maar ook met vakantieparken die net over de provinciegrenzen liggen zoals vakantieparken in Enkhuizen , vakantieparken in Harderwijk en vakantieparken in Kampen .

Walibi Holland in Flevoland

EuroParcs Resort Zuiderzee ligt schuin tegenover één van de bekendste attractieparken van Nederland. Walibi Holland staat in de Benelux in de top drie staat van het klassement van attractieparken met de meeste achtbanen. Van de acht achtbanen gaan er maar liefst zes over de kop en zeven behalen een snelheid van minimaal zeventig kilometer per uur. De bekendste tot voor kort was de Goliath: de snelste, hoogste en langste achtbaan van Nederland. Hij 46,8 meter hoog, 1214 meter lang en behaalt een snelheid van 106 kilometer per uur. In 2019 had Walibi Holland echter een nieuwe primeur: de Untamed dat de eerste hybride achtbaan van Europa is. Dat wil zeggen: de baandelen zijn van staal, de ondersteuningen van hout. En je bereikt erin een snelheid van 92 kilometer per uur. Walibi Holland biedt echter meer dan the thrill van goede attracties; er worden ook veel muzikale (thema)feesten gegeven.

Dat kan echter ook gezegd worden over de faciliteiten van EuroParcs Resort Zuiderzee zelf dat over een zeer aansprekend hoofdgebouw beschikt met een binnenzwembad met glijbaan, kinderbad en jacuzzi’s en daarnaast ook een golfbaan, indoor speelparadijs, restaurant, luxueuze snackbar en een feestzaal herbergt.  

Golfbaan Dorhout Mees in Flevoland

EuroParcs Resort Zuiderzee is ook een geliefde verblijfplaats voor golfliefhebbers, want op enkele kilometers van het resort ligt de grootste golfbaan van Flevoland gelegen: Dorhout Mees. Of beter gezegd, een van de grootste golfcomplexen van Nederland, want je kunt hier op een 9-, 18- of 36-holesbaan golven, waarbij dat laatste parkoers enkele jaren terug nog is vergroot. Dorhout Mees herbergt echter nog meer vormen van vermaak. Je kunt hier zowel boogschieten, als kogelschieten als kleiduivenschieten.

Andere trekpleisters bij Flevoland

EuroParcs Resort Zuiderzee en EuroParcs Resort Veluwemeer liggen ook vlakbij andere trekpleisters net buiten Flevoland zoals het Dolfinarium in Harderwijk, de Kijktuinen Nunspeet, het fraaie Landgoed Oud Groevenbeek, de zandverstuivingen op de Hulshort, het Noord-Veluwse museum met zijn mooie kunstwerken, de pittoreske haven van Elburg en het even sfeervolle Kampen met zijn Middeleeuwse centrum en wellicht de mooiste kade van alle Nederlandse steden. Voor wie toe is aan wat rust na al deze activiteiten: wellnesscentrum De Zwaluwhoeve, op slechts een half uur rijden van het vakantiepark in Biddinghuizen, is een weldaad voor lichaam en geest. Je kunt je hier laven aan het comfort in de vele zwembaden en sauna’s. Kortom, uitstapjes te over in de omgeving van Resort Zuiderzee .

Flevoland biedt ook stedelijk comfort

Stedelijke faciliteiten en voorzieningen concentreren zich op Flevoland vooral in Almere en Lelystad die vanuit EuroParcs Resort Zuiderzee uitstekend te bezoeken zijn. Beide steden beschikken over een uitgebreid winkelaanbod, waarbij winkelliefhebbers in Bataviastad in Lelystad helemaal hun hart kunnen ophalen, want de fashion outlet daar geniet inmiddels grote bekendheid. Verder zijn er zowel in Almere-centrum als Lelystad-centrum tal van uitgaansgelegenheden.

Cultuur en historie op Flevoland

Hoewel Flevoland een jonge provincie is, is er genoeg cultuur en historie te vinden. Het pittoreske Urk met zijn haven en negentiende-eeuwse vuurtoren en vele sfeervolle horecazaken springt er daarbij uit. Verder is een bezoek aan een ander voormalig eiland, Schokland, een aanrader. Dit eiland werd in 1859 verlaten op bevel van de toenmalige koning wegens overstromingsgevaar. In het museum, aanpalende panden en de haven zie je het leven, de armoede en het noodlot dat het water de Schoklanders bracht. De andere kant van de medaille, de rijkdom die de zee de Nederlanden bracht, is in de Bataviahaven van Lelystad te zien, op een klein half uurtje van EuroParcs Resort Zuiderzee. Hier liggen de Batavia en de Zeven Provinciën, twee replica’s van zeventiende-eeuwse schepen. Tenslotte is het luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad een bezoek waard. Je kunt hier tal van oude vliegtuigen zien.

Flevoland heeft veel natuurlijke bezienswaardigheden

Flevoland kent veel natuur, waarbij het natuurgebied de Marker Wadden in het Markermeer de nieuwste loot aan de boom is. Deze eilandengroep tussen onze vakantieparken in Noord-Holland en ons vakantiepark in Flevoland is pas kortgeleden geopend voor het publiek, maar het is nu al de moeite van het bezoeken waard, omdat het zich in snel tempo heeft ontwikkeld tot een hotspot voor vogels en vissen. Je kunt er komen door de boot vanaf de Bataviahaven in Lelystad te pakken. Dat maakt dit natuurgebied, dat je met mooi weer kunt zien vanaf de Houtribdijk, zowel vanaf EuroParcs Resort Zuiderzee als EuroParcs Resort Markermeer goed bereikbaar. 

Bekend zijn verder de Oostvaardersplassen, maar ook in Natuurpark Lelystad kun je een otter, wisent, hert of ander dier tegenkomen. Andere aansprekende natuurparken zijn de Lepelaarplassen bij Almere en natuurpark Weerribben-Wieden nabij Emmeloord dat het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa is. 

Tel hierbij op diverse bossen zoals het Voorsterbos en het Harderbos en het is verklaard waarom Flevoland veel diersoorten telt. Daar zitten enkele bijzondere tussen, zo worden er regelmatig zeearenden waargenomen. De provincie is ook voor (water)planten een walhalla. Voor wie minder moeite wil doen: kom in april naar Flevoland, dan staan alle bollenvelden in bloei. Of bekijk jaarrond de bloemenpracht in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Daar waar je overigens ook vanuit ons vakantiepark in Overijssel zo bent. Prachtige tuinen en vlinders worden afgewisseld met de aanblik van schildpadden, apen, stokstaartjes en zelfs een tijger. Verder heeft Almere met Almere Jungle een eigen themapark met kleine zoogdieren, reptielen, vissen, vogels en insecten.

Eco villa Resort Zuiderzee

Resort Zuiderzee

Biddinghuizen

Dit prachtig gelegen vakantiepark heeft alles in huis voor een onvergetelijke vakantie. Jong en oud beleven volop plezier met de faciliteiten op Resort Zuiderzee in Biddinghuizen.

Vind jouw favoriete accommodatie bij Europarcs

Veilig betalen met: