Omgeving van IJhorst

Rondom Resort Reestervallei is veel te doen en te beleven!

Omgeving

In de directe omgeving van Resort Reestervallei is voor ieder wat wils. Op deze pagina proberen wij een compleet overzicht van wat er te doen is te geven. Loop ook even langs bij onze receptie, onze medewerkers vertellen u graag over deze veelzijdige omgeving!

Zomermarkten

Zomermarkten

Resort Reestervallei

In de nabije omgeving van Resort Reestervallei zijn er verschillende markten te ontdekken en te bezoeken deze zomer!

Kinderactiviteiten

Kinderactiviteiten

Reestdal

Voor kinderen valt er veel te ontdekken in en bij het Reestdal! Urenlang actief vermaak en plezier in de natuur. Leuk speuren en sporen ontdekken; een wat belevenis! Bekijk de mogelijkheden.

Fiets- en wandelroutes

Fiets- en wandelroutes

Reestervallei

De omgeving van Resort Reestervallei biedt een perfect toneel voor fietsen! Het resort ligt pal aan een fietsknooppunt en vanaf hier kunt u de omgeving verkennen. Meer informatie op Route.nl

Fiets4daagse 2020

Fiets4daagse 2020

Drenthe
07-07-2020 - 10-07-2020

De Drentse Fiets4Daagse is altijd #oergezellig! Schrijf je in en boek gelijk een accommodatie bij Resort Reestervallei voor een verblijf in de buurt!

Heuveltjes Bosbad

Heuveltjes Bosbad

Balkbrug

Het Heuveltjesbosbad is mooi gelegen in het Reestdal. Door de gunstige ligging tussen de bomen, is het bij een beetje zon al goed vertoeven op het zwembad.

Hunebedcentrum

Hunebedcentrum

Borger

Meer dan 5000 jaar geleden richtte een boerenvolk imposante grafkelders op, ook wel bekend als de hunbedden. In het Hunebedcentrum maat u een imposante reis naar de prehistorie.

Hunebedden

Hunebedden

Havelte

D53 is met een lengte van bijna 18 meter het op één na grootste hunebed in Nederland en vormt samen met D27 het topproduct van de Noord-Nederlandse neolithische hunebedden-bouwkunst. 

Kabouterland

Kabouterland

Exloo

In het hart van het Drentse dorpje Exloo ligt Kabouterland. In dit land kunt u een leuk dagje vol met kabouters, trollen en dieren beleven. En er zijn zowel binnen als buiten speeltuinen.

Museum

Museum

Staphorst

Museumboerderij Staphorst toont u de veelzijdige kleurrijke cultuur van Staphorst.

NP Weerribben-Wieden

NP Weerribben-Wieden

Sint Jansklooster

Nationaal Park Weerribben-Wieden is een laagveenmoerasgebied, een kraamkamer voor bijzondere plant- en diersoorten en uitvalsbasis voor varende, fietsende en wandelende recreanten.  

De Lokkerij

De Lokkerij

De Schiphorst

Stichting Ooievaarsbuitenstation 'De Lokkerij' Reestdal. Hier komt u alles te weten over en staat u oog in oog met deze bijzondere vogel.

Orchideeënhoeve

Orchideeënhoeve

Luttelgeest

Een tropisch paradijs, een wereld voor kleurrijke orchideeën, Lori's en vlinders.

Pitch And Putt

Pitch And Putt

Ruinerwold

In het karakteristieke Drentse landschap is in 1998 de eerste Pitch en Putt 'Koekange' baan van Nederland aangelegd. In het verlengde van de herenboerderij "Lange Tieme" ligt de prachtig in het landschap passende 18-holes baan.

Plopsa Indoor

Plopsa Indoor

Coevorden

Dit indoorpretpark neemt je kids tussen 2 en 8 jaar mee op hun eerste grote avontuur. Laat je betoveren door de Bumba Show en 25 andere binnen- en buitenattracties. Ontdek de mysterieuze Anubis, dans mee met K3 en scheer met Wickie langs ruige rotsen.

Speel- en IJsboerderij

Speel- en IJsboerderij

Ruinerwold

De Drentse Koe is een speel- en ijsboerij met o.a. speeltuin, springkussen, in- en outdoor speeltuin, maïsdoolhof en natuurlijk zelfgemaakt ijs.

Speelvijver

Speelvijver

Punthorst

In en rond speelvijver Zwarte Dennen in de boswachterij Staphorst kun je heerlijk spelen. De zandstrandjes zijn geschikt voor de allerkleinsten en op de kinderspeelplaats kunnen kids zich ook buiten het water vermaken.

Staphorst is hip

Staphorst is hip

Staphorst

Staphorst is hip! In recreatie en producten. In Staphorst kun je terecht voor het Museum Staphorst, het Staphorster Stipwerk en diverse leuke wandelingen.

Wildlands

Wildlands

Emmen

Bij Wildlands kan het, een wereldexpeditie maken in één dag. In Wildlands Adventure Zoo Emmen reis je samen door de jungle, het poolgebied en de savanne.

Elliptisch fietsen

Elliptisch fietsen

Meppel

Elliptisch fietsen is een geweldige manier om de omgeving te verkennen en een leuke en effectieve manier van trainen. De ElliptiGO is geschikt voor iedereen – kinderen, volwassenen, recreanten en geblesseerden.

Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen

Slagharen

Ontdek het Wilde Westen van Nederland in Attractie-& Vakantiepark Slagharen. Beleef als cowboy of indiaan een geweldig avontuur in meer dan dertig spannende attracties en verbluffende shows! 

Idyllisch Beekdal

Idyllisch Beekdal

Startpunt Balkbrug

In het Idyllisch Beekdal geniet je van de oorspronkelijke natuur. Tijdens deze gevarieerde fietsroute is het op en top genieten van het unieke beeklandschap Het Reestdal tussen Meppel en Balkbrug. Je fietst onder meer langs meanderende veenbeek de Reest op de grens van Overijssel en Drenthe. 

Giethoorn

Giethoorn

Giethoorn

Een bezoek aan Giethoorn betekent natuurlijk ook een tocht over het water. Zelf aan het roer in een fluisterboot, of sloep , onder de begeleiding van een gids tijdens een rondvaart of actief in een kano of traditionele Giethoornse punter. 

Belevenispad

Belevenispad

Staphorst

Kom het bos voelen, ruiken, proeven, horen en zien... Op het Belevingspad kom je een herriehut, een kleurenkamer, een doolhof en nog veel meer tegen. Je kunt er ook wandelen, fietsen, ontdekken en zwemmen.

Landschap

Landschap

Overijssel

Prachtige bossen, kleine akkertjes vol korenbloemen en klaprozen en unieke hooilandjes met bijzondere bloemen en vlinders. Beleef de mooiste plekken door het landschap van Overijssel te ontdekken.

Veilig betalen met: