Omgeving

Omgeving

In de directe omgeving van Resort Poort van Amsterdam is voor ieder wat wils. Op deze pagina proberen wij een compleet overzicht van wat er te doen is te geven. Loop ook even langs bij onze receptie, onze medewerkers vertellen u graag over deze veelzijdige omgeving!

Welcome to the Future

Welcome to the Future

Landsmeer
20-07-2019

Kom je ook genieten van het muziekfestival Welcome to the Future op 20 juli 2019? Combineer het met een verblijf op Resort Poort van Amsterdam en je bent er zo!

Het Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis

Het verhaal van Anne Frank, het Achterhuis en haar dagboek. Ontdek haar verhaal en bezoek het Anne Frank Huis waar zij zat onder gedoken in bezet Nederland.

Artis

Artis

ARTIS is een ontmoetingsplek waar we natuur op een vindingrijke manier dichtbij brengen en debat faciliteren over hoe de mens natuur waardeert, begrijpt en behandelt. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,3 miljoen mensen het ARTIS-Park en Micropia.

Boot huren in Amsterdam

Boot huren in Amsterdam

Al 10 jaar verzorgt Boot Huren Amsterdam unieke boottochten in de grachten van Amsterdam. Voor groepen van 2 tot 600 personen. Ontdek snel wat er mogelijk is!

Bowling De Zedde Volendam

Bowling De Zedde Volendam

Bowling- en Partycentrum de Zedde is voor alle leeftijden een vertrouwd adres om gezellig met de familie te bowlen, een hapje te eten of een feestje te vieren.

EYE Amsterdam

EYE Amsterdam

EYE Amsterdam is meer dan alleen een filmmuseum. Er is ook een tentoonstelling, een restaurant met een fenomenaal uitzicht en een observatiedek. Benieuwd? (Foto: Iwan Baan)

Hoorn

Hoorn

Deze stad is gelegen in West-Friesland aan het Markermeer via het Hoornse Hop.
Hier vindt u onder andere het bekende ‘’Westfries Museum’’, de ‘’Waag’’ en niet te vergeten de ‘’Hoofdtoren’’ in de haven. Gedurende de zomer kunt u hier ook terecht voor de bekende kaasmarkt op de Roode Steen.

Kaasboerderij De Jacobs Hoeve

Kaasboerderij De Jacobs Hoeve

Kaasboerderij de Jacobs Hoeve ligt aan de dijk te Katwoude midden in de polder ingeklemd tussen Monnickendam en Volendam. Kom en ontdek deze prachtige ambacht.

Kaasboerderij En Klompenmakerij Simonehoeve

Kaasboerderij En Klompenmakerij Simonehoeve

De Simonehoeve is een originele kaasboerderij en klompenmakerij. Hier kunt u het gehele jaar door terecht om te zien hoe kaas wordt gemaakt en hoe Hollandse klompen gesneden worden. Uiteraard kunt u hier ook klompen passen en uitzoeken en kaas proeven en kopen. Groot plezier voor jong en oud en zeker de moeite waard!

Klimpark Fun Forest Amsterdamse Bos

Klimpark Fun Forest Amsterdamse Bos

Welkom bij Fun Forest in het Amsterdamse bos. Wat je in een gewoon bos niet mag of kan, mag je hier wel. Je gaat de bomen in. Drie uur lang klim je van boom tot boom. Het enige wat je mee hoeft te nemen is een beetje durf.

LoL Aalsmeer

LoL Aalsmeer

Gezellig een dagje uit met het gezin in deze ‘’cave’’, een sfeervolle grot wat u toegang biedt tot 3 leuke activiteiten onder 1 dak: Speelparadijs, Trampolinepark (JumpXL) en Glowgolf. 

Madame Tussauds

Madame Tussauds

In de beroemde wassenbeelden attractie in Amsterdam ontmoet je de sterren, de royals en nog veel meer celebrities. Ben je klaar voor de leukste en meest interactieve attractie van Amsterdam? Stap in hartje centrum de verbazingwekkende wereld van Madame Tussauds in. Beleef verrassende, leerzame en soms emotionele ontmoetingen met uw superhelden, topzangers, filmsterren en kunstenaars.

Marken

Marken

Marken is een voormalig eiland in de Gouwzee, nu een schiereiland in het Markermeer doordat er een dijk is aangelegd in 1957 aan het vaste land. Dit is al lange tijd een toeristische trekpleister, dit komt ook mede door de klederdracht maar ook door de kenmerkende houten huizen op palen en niet te vergeten de zogenaamde ‘’werven’’ waar men op woont. Dit zijn kunstmatige verhogingen.

Marken Express

Marken Express

Vanuit de haven van Marken kunt u opstappen op de Marken Express, deze veerboot brengt u binnen 30 minuten naar Volendam. Deze veerdienst wordt het hele jaar aangeboden. 

Marker Museum

Marker Museum

Op Marken vindt u onder andere het ‘’Marker Museum’’ in dit museum komt u meer te weten over de geschiedenis, klederdracht, de textiel die men gebruikte en nog steeds gebruikt en de visserij op Marken.

Monnickendam

Monnickendam

Deze stad ligt op een steenworp afstand van ons resort. Hier kunt u terecht voor een bezoek aan de Grote- of Sint Nicolaaskerk of de Speeltoren welke nu onderdeel is van het Waterlandsmuseum. Verder kent deze stad een klein winkelcentrum.

Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik

Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik

Maak de spannendste tijdreis met de stoomtram van Hoorn naar Medemblik. Daar vandaan kunt u met de boot door naar Enkhuizen, waar u tevens ook een bezoek kunt brengen aan het Zuiderzee Museum

NEMO Amsterdam

NEMO Amsterdam

Ben je op zoek naar een uniek, interactief en educatief museum dat leuk is voor de hele familie? Breng dan een bezoek aan Nemo Science Museum, het walhalla voor iedere nieuwsgierige ziel die van experimenteren houdt.

 Natuurgebied Het Twiske

Natuurgebied Het Twiske

In dit recreatiegebied net boven Amsterdam kunt u heerlijk even een frisse neus halen en wandelen door de pittoreske dorpen, over de dijken door het polderlandschap. Dit ligt op ongeveer 20 minuten rijden vanaf ons resort.

Paard van Marken

Paard van Marken

Huur fietsen bij ons op EuroParcs Resort Poort van Amsterdam en ga er lekker op uit naar bijvoorbeeld het schiereiland ‘’Marken’’. Hier kunt u heerlijk fietsen!

Park & Ride Amsterdam

Park & Ride Amsterdam

Er zijn verschillende mogelijkheden om goedkoop uw auto te parkeren aan de rand van Amsterdam. Daar vandaan kunt u makkelijk met het openbaar vervoer verder reizen naar het centrum.

Purmerend

Purmerend

 

Purmerend is een stad in de gemeente Waterland en ligt dichtbij de Beemster en Landsmeer. Deze stad heeft een gezellig winkelcentrum waaronder ook een overdekt winkelcentrum. Deze stad kent verder twee musea.

Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. In 2013 heeft het geheel vernieuwd zijn deuren geopend voor het publiek met faciliteiten voor jong en oud. Foto: John Lewis Marshall

Scheepvaartmuseum

Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. In prikkelende, interactieve tentoonstellingen ontdek je 500 jaar maritieme geschiedenis!

Speeltuin Monnickendam

Speeltuin Monnickendam

Vanaf 1 april tot en met eind oktober kunt u met de kinderen weer terecht in de buitenspeeltuin te Monnickendam. Een mooie plek waar kinderen heerlijk kunnen spelen, met zonneterras voor de ouders. Lekker buitenspelen midden in Monnickendam op nog geen 10 minuten rijden vanaf ons resort. Voor de oudere kinderen is er een uitdagende midgetgolfbaan.

Theetuin Overleek

Theetuin Overleek

Deze theetuin ligt midden in het platteland. Hier kunt u genieten van onder andere een heerlijke high tea. Nadat u wat gedronken en of gegeten heeft, kunt u in een fluisterboot stappen, hiermee kunt u varen door alle smalle slootjes en kleine meren door het historische dorp Broek in Waterland. Geopend vanaf maart

Wooden Shoe Factory

Wooden Shoe Factory

Als u op Marken bent kunt u de ‘’Wooden shoe factory’’ niet voorbij lopen. Hier krijgt u onder andere een uitleg over hoe klompen gemaakt worden en dit demonstreren zij ook.

Zee

Zee

Breng een bezoekje aan de kust, lekker uitwaaien op het strand of ga fietsen of wandelen door de duinen. Tevens kunt u in de verschillende badplaatsen heerlijk eten en drinken of wat winkeltjes bekijken zoals bijvoorbeeld in Egmond aan Zee. Uiteraard zijn er meerdere gezellige dorpen te vinden zoals bijvoorbeeld Bergen aan Zee, Castricum of Bloemendaal aan Zee.

Bus informatie

Bus informatie

Mocht u met het openbaar vervoer willen reizen, geen probleem! Op ongeveer 12 minuten lopen van ons resort kunt u een bus pakken en deze vertrekt elk half uur.

Fiets- en wandelroutes

Fiets- en wandelroutes

Aan de hand van een knooppunten kaart kunt u uw eigen route uitstippelen of vraag aan een van onze medewerkers naar een fiets- en of wandelroute.

Rollende keukens Amsterdam

Rollende keukens Amsterdam

Hier vindt u tientallen mobiele eetgelegenheden wat samen één groot openlucht restaurant wordt. Dit vindt jaarlijks plaats in de Westergasfabriek Amsterdam.

Zaandam

Zaandam

Zaandam is een stad gelegen net boven Amsterdam aan de Zaan. Hier vindt u onder andere ook de bekende openlucht attractie de ‘’Zaanse Schans’’. Verder biedt het vernieuwde winkelcentrum ook genoeg winkel plezier en kunt u één van de drie musea bezoeken.

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar is vooral Hollands kaasstad. Gedurende het seizoen (van de eerste vrijdag in april t/m de eerste vrijdag in september) wordt hier op vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.30 uur een traditionele kaasmarkt gehouden. De kazen worden door handelaren via handjeklap verkocht.

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam: de hoofdstad van Nederland bevindt zich op 13 km afstand van EuroParcs Resort Poort van Amsterdam. Bezoek en ontdek het beste van I Amsterdam! 

De Beverwijkse Bazaar

De Beverwijkse Bazaar

Beverwijk

Met ruim 2.500 winkels is De Bazaar Europa’s grootste overdekte markt. Het perfecte, goedkope dagje uit, ook bij slecht weer. Elk weekeind geopend.

Burggolf Purmerend

Burggolf Purmerend

Burggolf Purmerend beschikt over een 36 holes championship course en een 9 holes par-3 baan. De holes zijn ruim opgezet en bieden zowel beginners als gevorderde spelers een uitdagende ronde.

Catering Monnickendam

Catering Monnickendam

Wilt u tijdens uw verblijf bij ons gezellig in uw huisje eten, maar niet zelf koken? Kijkt dan even u naar het rijke aanbod van Catering Monnickendam.

De Zaanse Golf Club

De Zaanse Golf Club

Enigszins verscholen in een prachtig natuurgebied met rondom eeuwenoude weidse polders, ligt een uitdagende 18 holes golfbaan.

Foodhallen Amsterdam

Foodhallen Amsterdam

Bezoek deze indoor foodmarket. U kunt heerlijk vertoeven bij de verschillende open restaurants, bars en stands. Een unieke aanwinst voor culinair Amsterdam!

Fort Resort Beemster

Fort Resort Beemster

Onder de koepels van het Unesco Werelderfgoed Fort aan de Nekkerweg staat een prachtig spa/wellness – hotel – restaurant. De combinatie van de historische elementen, het ingenieuze ontwerp, de hoogstaande techniek, de prachtige natuurlijke omgeving van de Beemsterpolder en het verrassende design maken uw bezoek tot een ware en onvergetelijke belevenis!

Fort Spijkerboor

Fort Spijkerboor

Het fort bij Spijkerboor is het grootste fort in de stelling van Amsterdam. Als onderdeel van de Stelling van Amsterdam is Fort bij Spijkerboor een wereldwijd erkend cultuurmonument. En staat sinds 1996 op de Unesco werelderfgoedlijst.

Golfbaan Beemster

Golfbaan Beemster

Middenbeemster

Golfbaan Beemster beschikt over een 9 holes baan, oefengreens, driving-range, lockerruimte, clubhuis/restaurant, hotel, golfshop en golfschool. Zowel leden als niet leden zijn bij hier welkom.

Golfbaan Spaarnwoude

Golfbaan Spaarnwoude

Met 66 holes, verdeeld over zeven banen is Golfbaan Spaarnwoude de grootste golfbaan van Europa. Doordat Golfbaan spaarnwoude een openbare baan is, kan iedereen profiteren van het speeloppervlak.

Holle Bolle Boom

Holle Bolle Boom

De Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn biedt 1100 vierkante meter overdekt gethematiseerd speelplezier voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. In de Holle Bolle Boom valt meteen de reuzenboom op die uitnodigt om er in te klimmen. Ouders kunnen vanaf de Moestuin een oogje in het zeil houden onder het genot van een hapje en/of drankje.

Kaasmarkt Alkmaar

Kaasmarkt Alkmaar

Jaarlijks tussen maart en september is er elke vrijdag een kaasmarkt op het Waagplein te Alkmaar met een bijzonder schouwspel van sjouwende kaasdragers.

Speelderij De Batavier

Speelderij De Batavier

Voor jong en oud is er veel te beleven in de omgeving van Resort De Rijp. Tussen Alkmaar en Bergen ligt Speelderij De Batavier. Het speelpark waar de tijd even lijkt stil te hebben gestaan. Midden tussen de bomen glijd je van een echte, ouderwets hoge, glijbaan en zit je met z’n allen op de familieschommel. De Batavier biedt jong en oud veel plezier en avontuur.

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is dé plek voor uw jonge kroost om de verhalen die u voorleest voor het slapen gaan werkelijkheid te laten worden. Ontmoet de Gelaarsde Kat of Sneeuwwitje en de gemene heks. Geniet van de treinrit door het park, de dieren die er leven (onder meer geiten en konijnen) of van het pannenkoekenhuis.

Volendam

Volendam

Volendam, het mooie vissersdorp aan het IJsselmeer, met zijn klederdracht, muziek en vis. Kleine huisjes op het doolhof achter de haven, souvenirwinkels 7 dagen per week geopend. Restaurants met een Volendamse sfeer waar een belangrijk deel van de menukaart uit vis bestaat. Zo uit het water vers op het bord.

Zaanse Schans

Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een unieke woon-en werkbuurt vol werkende molens, oude ambachten, bijzondere musea en prachtige groene houten huizen. Beleef, proef en ruik de sfeer uit de achttiende en negentiende eeuw!

Escaperoom Best Escape Purmerend

Escaperoom Best Escape Purmerend

Ga de uitdaging aan en vind met je team al improviserend de weg door de escaperooms, gaan jullie het redden binnen 60 minuten? Kies voor De Bank Kraak, of Romanov's Bunker. (Keuze uit Nederlands of Engelstalig) Kijk voor meer informatie op de website

Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum

In Enkhuizen is het enige openluchtmuseum in Europa waar water de hoofdrol speelt. Onder het genot van een boottochtje kunt u hier niet alleen zien hoe de Hollanders leefden 100 jaar geleden, maar u kunt het zelfs ruiken, proeven en voelen. Het typische oud-Hollandse gevoel wordt hier tot leven gebracht.

 Rent & Event

Rent & Event

Erop uit in Volendam en omstreken? Rent & Event regelt het voor u! 

Bioscopen

Bioscopen

Weer of geen weer? In de omgeving van Resort Poort van Amsterdam zijn er meerdere bioscopen. Ontdek welke films er draaien en geniet van een avondje uit!

Veilig betalen met: