deer-forrest

Duurzaamheid

Samen een steentje bijdragen aan een beter milieu

Duurzaamheid staat centraal bij EuroParcs

Wij geloven dat we allemaal een rol moeten spelen in het beschermen en behouden van ons milieu. Daarom richten we ons consequent op milieuvriendelijke bedrijfsvoering en zijn we er trots op dat veel van onze vakantieparken zijn bekroond met de prestigieuze Green Key.

Onze toewijding aan het milieu wordt weerspiegeld in ons ambitieuze duurzaamheidsprogramma, dat de biodiversiteit in en rond onze vakantieparken ondersteunt. Van het gebruik van hernieuwbare energie tot milieuvriendelijk bouwen en het minimaliseren van afval, wij zetten ons in om ons milieu te beschermen. Ontdek nu wat we doen op onze vakantieparken en beleef een vakantie die niet alleen ontspannend, maar ook duurzaam is.

Ervaar duurzaamheid op onze vakantieparken

Onze vakantieparken liggen midden in de ongerepte natuur en bieden onze gasten de mogelijkheid om een onvergetelijke en duurzame vakantie te beleven. Hoewel je het misschien niet merkt tijdens je verblijf, werken we hard aan onze inzet voor duurzaamheid op elk van onze vakantieparken.

Terwijl jij je tijd doorbrengt op onze vakantieparken, werken we achter de schermen aan veel dingen die het milieu ten goede komen. Van het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen tot het bevorderen van de biodiversiteit door het creëren van leefgebieden voor inheemse dieren en planten.

Hoe we onze parken duurzamer maken

Met hun idyllische omgeving en de nabijheid van de natuur bieden onze vakantieparken een unieke omgeving voor zorgeloze ontspanning. Hier kun je genieten van de schoonheid van de omgeving en rust vinden.

Tegelijkertijd zijn we actief betrokken bij de bescherming en het behoud van deze kostbare natuurgebieden voor toekomstige generaties. Ons doel is niet alleen om minder afval te produceren, maar ook om een efficiënte afvalscheiding en recycling te bevorderen. Daarom zijn er op elk vakantiepark speciale bakken voor glas, papier, plastic en ander afval, zodat er zoveel mogelijk wordt gerecycled en er verstandig met hulpbronnen wordt omgegaan.

Netheid en hygiëne zijn belangrijk voor ons, maar niet ten koste van het milieu. Daarom gebruiken we alleen milieuvriendelijke schoonmaakproducten. Onze vaatwastabletten en schoonmaakmiddelen dragen het Europese Ecolabel en onze theedoeken zijn op biologische basis en gemaakt van natuurlijke grondstoffen. We gebruiken FSC-gecertificeerd karton voor onze verpakkingen, die na gebruik gerecycled kunnen worden.

Biodiversiteit op het vakantiepark: bescherming en bevordering van de plaatselijke flora en fauna

We zijn actief betrokken bij het beschermen en bevorderen van de biodiversiteit op onze vakantieparken. Door nestkasten, insectenhotels en vleermuiskasten te installeren, creëren we habitats voor verschillende soorten en helpen we lokale ecosystemen te behouden. Dus als je de volgende keer op een van onze vakantieparken bent, waarom ga je dan niet een vogelhuisje of nestkastje bekijken en maak je van dichtbij kennis met de lokale fauna!

De Zanding Tiny House Terras HoutEuroParcs Cadzand Overview

Focus op energie-efficiëntie: samen werken aan een groene toekomst

In onze vakantiehuizen gebruiken we innovatieve oplossingen om energie te besparen en onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. We installeren energiezuinige verwarmings- en verlichtingssystemen die niet alleen het comfort verhogen, maar ook het milieu beschermen. Onze vakantiehuizen zijn ook uitgerust met waterbesparende installaties.

Onze nieuwste energiezuinige cottages hebben zelfs verlichting en verwarming die automatisch wordt uitgeschakeld als er niemand thuis is. We werken er hard aan om al onze vakantiehuizen energiezuiniger te maken, maar soms hebben we nog steeds jouw hulp nodig.

Daarom moedigen we onze gasten aan om een actieve rol te spelen in het beschermen van het milieu. Als je uitcheckt, zet dan alsjeblieft de verwarming lager en sluit de ramen om energieverspilling te voorkomen. Bedankt voor de hulp!

Oplaadpunten en hernieuwbare energie in onze vakantieparken

Misschien heb je tijdens je vakantie gemerkt dat we investeren in de infrastructuur voor elektrische voertuigen en oplaadpunten installeren op onze vakantieparken. Steeds meer parken hebben meerdere oplaadpunten op de centrale parkeerplaats, maar we bieden ook vakantieparken aan waar het oplaadpunt zich direct bij de vakantiewoning bevindt.

Om onze ecologische voetafdruk verder te verkleinen, richten we ons ook steeds meer op duurzame energie. Door zonnepanelen en andere duurzame energiebronnen te installeren, streven we ernaar om onze energiebehoefte te dekken met milieuvriendelijke bronnen, waarmee we een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzaamheid van het vakantiepark.

Hoge Kempen Familie Glamping Wijzen VerrekijkerOplaadpaal elektrische auto