Terug
09 januari 2024

Share

Een midweek bij vakantiepark EuroParcs De Koog

EuroParcs De Koog Texel Drone Vuurtoren Strand Duinen Groen

Een midweek bij EuroParcs De Koog

Met de wind in de haren begint ons avontuur op de veerboot die ons van Den Helder naar Texel voert. Felblauwe lucht lacht ons tegemoet en het geluid van krijsende zeemeeuwen geeft meteen het gevoel van een zeevakantie. We zijn er écht op uit!

Op vakantie in eigen land

Texel is het enige waddeneiland waar je gemakkelijk met de auto naartoe kunt. Extra handig, want zo kunnen we alles wat we nodig hebben gewoon meenemen! De overtocht is maar 20 minuten en je bent zo op Texel. Vanaf de veerboot navigeren we naar vakantiepark EuroParcs De Koog, zoals de naam doet vermoeden, dichtbij het dorp De Koog!

Doordat we gebruik hebben gemaakt van de early check-in kunnen we om 13.00 uur al het huisje in. Heel fijn om alle spullen achter te kunnen laten en meteen op ontdekking te gaan. Het glooiende landschap van Texel heet ons welkom. Met de fietsen die we bij vakantiepark EuroParcs De Koog hebben gehuurd zijn we met 5 minuten zo in De Koog. Voor activiteiten verder weg nemen we de auto, maar ook deze reistijd is erg kort.

20230625080442 IMG 8713

Veel te beleven op Texel

Met aan de ene kant het UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee en aan de andere kant de Noordzee is er op Texel veel te beleven.

De Waddenzee is een daadwerkelijk walhalla voor vogels en andere dieren. Door de natuurlijke wisselwerking tussen eb en vloed komen dieren hier om zowel te rusten als te eten. Wanneer je over de dijk fiets of bij vogelkijkpunten staat, is het dus een goed idee om van tevoren de getijden te bekijken. Wanneer de Waddenzee eb heeft, komen veel vogels op zoek naar eten en is er veel te zien op het wad. 

Aan de Noordzee-kant van het eiland kun je (vooral in de zomermaanden) zwemmen en heerlijk uitwaaien. Ook voor het doen van verschillende strandactiviteiten, zoals kiten of paardrijden, ben je hier op de juiste plek. Voor zowel de actieveling en de strandliefhebber is hier echt genoeg te doen. Vanuit vakantiepark EuroParcs De Koog ben je met een kleine 8 minuten fietsen zo aan het Noordzeestrand bij Paal 19. Hier vind je een Strandpaviljoen voor eventueel een lekker hapje of drankje.

20230625080259 IMG 8712

Hét eiland voor de dierenliefhebber

Naast vogelspotten is Texel ook echt het eiland voor de dierenliefhebber. Een groot gedeelte van het eiland is namelijk landbouwgrond en vaak ben je omringd door schapen, koeien en op veel plekken ook kippen en varkens. Wil je echt oog-in-oog staan met deze boerderijdieren? Dan is een bezoekje aan de Schapenboerderij bij Den Burg zeker de moeite waard. Je vindt hier een grote speeltuin, een knuffelhoek voor dieren (in de lente ook lammetjes!) en je kunt een educatieve demonstratie van het schapendrijven bijwonen. Zowel voor volwassen dierenvrienden als de kleintjes dus zeker een aanrader.

20230625101431 IMG 8746

Wat je echt niet mag missen: Ecomare

Op Texel en in de omliggende zeeën leven verschillende dieren, zo ook zeehonden! Bij Ecomare op Texel kun je een kijkje nemen naar onder andere zeehonden, maar ook vogels, vissen en andere zeedieren die allemaal voorkomen in de Noordzee en Waddenzee. Daarnaast kun je in het natuurmuseum van Ecomare nog veel meer ontdekken over het Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel. Ook leuk om eens mee te maken, is de voedertijd en de educatieve presentatie van de dieren. Bekijk dus van tevoren op welke tijdstippen dit gebeurt.

Het mooie van Ecomare is dat ze zieke of gewonde dieren opvangen, laten aansterken en uiteindelijk weer in de natuur uitzetten. Om Ecomare te ondersteunen in dit werk kun je op locatie ook ‘zeehonden adopteren’ of een donatie doen.

20230625141051 IMG 8795 (1)

Jouw vakantie, je hebt ‘t gevonden!

Met de toplocatie van vakantiepark EuroParcs De Koog zit je op de juiste plek om de rest van Texel te verkennen. Er is namelijk nog veel meer te doen! Bezoek de verschillende dorpjes, ga lekker uit eten, neem een kijkje bij de lokale bierbrouwerijen op het eiland of struin door de duinen en bossen van Texel.

Met een moderne vakantiewoning als uitvalsbasis hoef je je na een dag bezienswaardigheden verder geen zorgen te maken. Voor een avondmaaltijd kan je in de keuken van het huisje gemakkelijk zelf wat maken, of je kunt in de buurt bij De Koog in één van de gezellige restaurantjes eten. De mogelijkheid van het lenen van fietsen maakt je verblijf bij vakantiepark EuroParcs De Koog al helemaal een eitje, want met de fiets ben je zo in het dorp. 

Daarnaast heeft de vakantiewoning Pavilion 4 een moderne keuken, badkamer en zithoek waar je ook de dagen met eventueel slechter weer prima kunt doorbrengen. Voor de warme dagen is de woning voorzien van een airco en een tuin met een bijbehorend terras.

Wanneer kom jij Texel ontdekken?

DSC09413

Anderen bekeken ook...