Amersfoort centrum Nederland

Vakantieparken in de omgeving van Amersfoort

Amersfoort

Ontdek de Middeleeuwse binnenstad van Amersfoort waar het barst van de geschiedenis en cultuur. Dwaal door straatjes en langs de Muurhuizen. Geniet er van knusse restaurants, maak een tocht door de grachten of neem een kijkje bij de musea en theaters die Amersfoort telt.

Van Muurhuizen en musea

De binnenstad van Amersfoort zit vol gezellige pleinen als de Varkensmarkt, het Hof of de Groenmarkt. Het voormalige bedrijvengebied rond de oude Prodentfabriek werd omgedoopt tot De Nieuwe Stad, een creatieve broedplaats met ateliers en poppodium FLUOR. Natuurlijk moet je de Onze Lieve vrouwetoren beklimmen en een kijkje nemen bij de Koppelpoort. Dwaal door middeleeuwse straatjes en langs de Muurhuizen die zijn gebouwd op de plek van de eerste stadsmuur. Ook kun je in Amersfoort genieten van knusse restaurants, een vaartocht over de grachten of binnen wandelen bij een van de musea of theaters. Zo leer je in het Mondriaanhuis alles over de Amersfoortse schilder, ontdek je de geschiedenis van Amersfoort in Museum Flehite en bewonder je kunst bij Kunsthal KAdE. Voor een avond uit zijn theaters De Flint en De Lieve Vrouwe een aanrader, terwijl Dierenpark Amersfoort een leuk uitje is voor jong en oud!

Amersfoort centrum Nederlandamersfoort koppelpoort

Omgeving Amersfoort

Direct buiten Amersfoort begint de natuur. Ga wandelen langs de Eem, struin over een klompenpad in de omgeving van Kasteel Stoutenburg of zoek de hei op. Op de Leusderheide bijvoorbeeld of bij Landgoed Den Treek-Henschoten. Bijzonder is ook de Pyramide van Austerlitz, het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug, dat in 1804 werd gebouwd als eerbetoon aan Napoleon.

Pyramide van Austerlitz Woudenberg Utrechtse Heuvelrug

Vakantieparken in de omgeving van Amersfoort

Water
Water
Familie
Familie

1 nacht vanaf

115,80
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.
  • Pal aan het Veluwemeer en aan de rand van de Veluwe
  • Luxe (familie)villa’s en chalets t/m 18 pers.
  • Eigen jachthaven en binnenzwembad
Natuur
Natuur
Familie
Familie

1 nacht vanaf

204,32
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.
  • Midden in de Maarnse bossen
  • Bezoek het gezellige Utrecht
  • Alle ruimte voor het hele gezin! 
Natuur
Natuur
Stad
Stad

1 nacht vanaf

24,50
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.
  • Op slechts 7 km fietsen van Amsterdam
  • Midden in het Amsterdamse Bos
  • Kamperen, chalets en appartementen