boomfeestdag

Boomfeestdag

EuroParcs & Nationale Boomfeestdag

Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer organiseren ieder jaar de Boomfeestdag, met als doel om kinderen het belang van bomen voor een duurzamere leefomgeving te leren en ze te inspireren om zelf hun steentje hieraan bij te dragen.

Dit jaar vindt de Nationale Boomfeestdag plaats op woensdag 15 maart. In samenwerking met gemeenten, organisaties op het gebied van milieueducatie, onderwijs en het bedrijfsleven worden op deze feestelijke dag honderden bomen geplant. Europarcs draagt uiteraard ook graag zijn steentje bij aan dit mooie initiatief.

Daarom heeft EuroParcs zo’n 150 kinderen van de Ericaschool in Otterlo uitgenodigd om elk een boom te planten op EuroParcs De Zanding, een prachtig park midden op de Veluwe. De kinderen planten de 150 bomen op een strook grenzend aan Nationaal Park De Hoge Veluwe. Daarnaast krijgen de kinderen die dag een natuurles aangeboden en worden 150 door hen versierde vogelhuisjes opgehangen op EuroParcs De Zanding en EuroParcs De Wije Werelt. Twee vogelhuisjes worden voorzien van een camera, zodat de kinderen het broedseizoen kunnen volgen vanuit de klas.

Meer informatie

De Wije Werelt Accommodaties Tuin Bomen Bos ZonnigEuroParcs De Zanding Lake Accommodations Ducks