SAIL bezoeken?

EuroParcs Resort Poort van Amsterdam is ideale uitvalsbasis voor SAIL!

Voor wie SAIL wil meemaken: EuroParcs Resort Poort van Amsterdam is de ideale locatie om op korte afstand van het evenement je voor te bereiden op het evenement en alle indrukken te verwerken. Sterker nog, grote kans dat je vanaf het terras bij de horeca op het vakantiepark in Uitdam of vanaf de kade of het strand even verderop op het resort de zogeheten tallships aan je ogen voorbij ziet trekken. Een prachtig schouwspel dat chauvinistische gevoelens oproept aan tijden dat Nederland met zijn zeeschepen heerste over de wereldzeeën (fotocredit: Roel Vincken, SAIL Amsterdam 2015).

SAIL 2020 zou de 10e editie zijn en ook al zijn we even in afwachting van nieuwe data, het event zal plaatsvinden in Amsterdam met het IJ als bruisend zenuwcentrum van grote zeilschepen van over de hele wereld. Blikvangers zijn vooral de driemasters, zoals de Nederlandse boot Europa, het Duitse schip Alexander von Humboldt II, de Franse ‘grand old lady’ Belem en het Noorse Christian Radich dat in de jaren zeventig te zien was in de televisieserie The Onedin Line. Om de Europa eruit te lichten: deze Nederlandse boot is te water gelaten in 1994 en heeft een reputatie opgebouwd als schip waarmee echt gezeild wordt. Een professionele bemanning van veertien en maximaal 48 gastbemanningsleden van alle leeftijden en nationaliteiten varen het schip. Haar expeditiereizen rond Antarctica zijn al jaren bij velen bekend en geliefd. Een paar jaar geleden ondernam dit schip een wereldreis, samen met de Nederlandse Tall Ships Oosterschelde en Tecla, waarbij zij onder meer deelnamen aan festiviteiten in Sydney in Australië.

SAIL is slechts op twintig autominuten rijden van Resort Poort van Amsterdam. Wie met de bus gaat kan opstappen in het nabij gelegen Monnickendam. De entree tot het evenement is gratis. Combineer het met een verblijf op EuroParcs Resort Poort van Amsterdam. Het event is leuk voor de watersport liefhebber en niet alleen indrukwekkend voor kinderen ook verrassend voor de passant. Kortom, iedereen is welkom! 

Wil je overnachten tijdens SAIL op een mooie locatie en een goede uitvalsbasis om het evenement te bezoeken? Boek een verblijf bij EuroParcs en beleef het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland. SAIL verbindt jou met schepen, bemanningen en bezoekers uit de hele wereld! Vaar je mee?

Resort Poort van Amsterdam

Resort Poort van Amsterdam

Uitdam

EuroParcs Resort Poort van Amsterdam kenmerkt zich door de unieke ligging. Dit is Noord-Holland op zijn puurst, met het kabbelende water van het Markermeer op luttele meters afstand va het vakantiepark.

Vind jouw favoriete accommodatie op Resort Poort van Amsterdam

Veilig betalen met: