Terug
29 april 2024

Kindvriendelijke vakantieparken bij EuroParcs

Vroegboekkorting Zomer Korting 2024 - Gezin op zomervakantie bij EuroParcs

Ontdek jouw familievakantie met kinderen bij EuroParcs

EuroParcs biedt een onvergetelijke ervaring voor gezinnen die op zoek zijn naar kindvriendelijke vakantieparken. Met een breed scala aan activiteiten en faciliteiten, waaronder zwembaden, speeltuinen en animatieprogramma's, is EuroParcs de ideale bestemming voor een familievakantie. Ontdek alle mogelijkheden voor een perfecte vakantie op een kindvriendelijk vakantiepark!

  1. Kinderanimatie

  2. Overdekte zwembaden

  3. Buiten zwemmen

  4. Dierenweide

  5. (Indoor) speeltuinen

Kinderanimatie op het vakantiepark

Van levendige knutselsessies en avontuurlijke speurtochten tot opwindende sporttoernooien en spetterende feestjes, ons animatieteam zorgt voor een onvergetelijke pret voor de kleintjes! Bij EuroParcs vind je twee soorten animatieteams.

De Fun Heroes reizen tussen de vakantieparken om overal kinderen een fantastische vakantie te bezorgen! Denk hierbij aan de knutselfabriek, toffe kindershows of Silent Disco. Ook voor een actieve vakantie voor de oudere kinderen zit je goed, want de Fun Heroes organiseren ook buitenactiviteiten zoals Expeditie EuroParcs en Fun Football!

Een aantal vakantieparken hebben naar de Fun Heroes óók een Fun Crew, deze zijn vast aanwezig op het park. Dat betekent extra veel plezier voor jong en oud!

Ben je benieuwd of jouw vakantiepark een animatieprogramma heeft? Bekijk de pagina van jouw favoriete vakantiepark en klik op het activiteitenprogramma.

EuroParcs vakantiepark kinderen animatie boogschietenEuroParcs vakantiepark kinderen animatie voetbal

Overdekte zwembaden voor een kindervakantie

Bij EuroParcs vind je tal van vakantieparken met binnenzwembad waar kinderen kunnen zwemmen en spelen, ongeacht het weer buiten. Hier kunnen ze zich helemaal uitleven en genieten van eindeloos plezier met andere kinderen of samen met de ouders!

Ontdek bijvoorbeeld het ware zwemparadijs van EuroParcs Ijsselmeer, met waterglijbanen en stroomversnellingen. Ook zijn er twee pierenbadjes aanwezig waar het water maximaal 15 en 40 centimer hoog staat. Ook bij EuroParcs Bad Hoophuizen vind je een heerlijk zwembad mét peuterbad. Even tijd voor jezelf nodig? Je vindt hier ook een aantal wellness mogelijkheden, zoals een Finse sauna en stoombad.

IJsselmeer Ouders Kinderen Zwemmen Zwembad Lachenzwembad - EuroParcs Bad Hoophuizen

Buiten zwemmen op vakantie

Is het lekker weer of wil je een frisse neus halen samen? Neem een duik in een van onze buitenzwembaden, meren óf zelfs in de zee! Dat belooft een familie vakantie om nooit meer te vergeten. Dus pak die opblaas flamingo en zwembandjes maar vast in! Ontdek alle mogelijkheden en waan je alvast in jouw volgende zomervakantie.

Houden jullie van een uitgebreid buitenzwembad, waar genoeg te beleven valt? Bezoek dan EuroParcs Gulperberg, midden in het Limburgse heuvellandschap. Kinderen kunnen al hun energie kwijt in het ruime buitenzwembad! Ook is er een peuterzwembadje aanwezig én kan je ontspannen op een van de vele ligbedjes onder de tiki parasols.

Liever buiten zwemmen in natuurwater? Ontdek dan onze vakantieparken aan het meer of een rivier! Kies bijvoorbeeld voor EuroParcs Zilverstrand, waar je zo van de buitenglijbaan in het meer roetsjt! Bouw hierna samen zandkastelen op het aangelegde zandstrand.

Is er iets meer idyllisch dan een familievakantie aan zee? Oneindige speelmogelijkheden voor de kleintjes, samen over de golven springen en zwemmen in het verfrissend koele water. Bij EuroParcs vind je tal van vakantieparken vlakbij zee. Wat denk je van EuroParcs Parc du Soleil? Hier ben je binnen een mum van tijd op het Noordwijkse strand. Wat wil een mens nog meer?

Parc Du Soleil Strand Gezin LachenVakantie met peuter - vakantie aan het water met moeder en kinderen op vakantiepark EuroParcs Zilverstrand

Dierenweide voor jouw familievakantie

Houden jouw kinderen ook zo van dieren? Komt dat even goed uit! Een gezellige dierenweide op het vakantiepark maakt de familievakantie helemaal af. Kom samen kijken naar de lieve dieren en geniet samen van de alpaca's, geitjes of varkentjes.

Ontdek bijvoorbeeld de kinderboerderij bij EuroParcs De Wije Werelt. Hier is een mooie hooizolder gebouwd waar je geitjes, kippen en konijnen kan bewonderen. Je kan zelfs tussen de geitjes door lopen! Of bezoek EuroParcs Zuiderzee, waar je samen Alpaca's kan voeren en bewonderen.

EuroParcs Zuiderzee Petting Zoo Alpaca 320220511-EuroParcs - De Wije Werelt-142

Speeltuinen op het vakantiepark

Wat is er leuker dan urenlang klauteren in de leukste speeltuinen tijdens een familievakantie. Van glijbanen tot schommels, bij EuroParcs zullen kinderen zich niet snel vervelen! Op al onze vakantieparken kan je speeltuinen vinden en veel parken ook een indoor speeltuin. Zie je een icoontje met 'Familie' staan? Dan is dit park nog extra geschikt voor gezinnen met kinderen.

Ontdek bijvoorbeeld EuroParcs De Achterhoek, waar je naast sport- en speelvelden ook indoor speeltuin 't Kasteel vindt. Hier kunnen de kinderen ook met slechter weer zich uren vermaken!

Klinkt een natuurspeeltuin als muziek in jouw oren? Kies dan voor een vakantie bij EuroParcs Ruinen. De natuurspeeltuin staat in het teken van zand en water én is een waar paradijs om te bouwen, spetteren en te roetsjen van de kabelbaan. Dit alles terwijl jullie als ouders heerlijk op het terras kunnen toekijken.

Ruinen De Drentse Koe Binnenspeeltuin Indoor Speeltuin Kinderen Gezin Familie Glijbaan KlimmenRuinen Kids Play Water Nature Playground