De Julianatoren in Apeldoorn is het leukste kinderpretpark van Nederland. Het pretpark, met méér dan 60 te gekke attracties, spectaculaire shows en grote evenementen biedt een onvergetelijke dag uit aan gezinnen met kinderen van 2 tot circa 10 jaar. En het is natuurlijk de plek waar je je favoriete TV-sterren Jul & Julia in het echt ontmoet!

Attracties
De echte stoere jongens en meiden maken een duizelingwekkende rit in Jul’s Rollerskates! Ben je meer van het avontuur? Maak dan een tocht in Dino Tour waar je oog in oog komt te staan met echte dinosaurussen! Of ga je liever de hoogte in en stap je in het Reuzenrad? En de echte piraten onder ons varen over de woeste golven in de Zwevende Piraat!

Voor de kleintjes…
Aan de allerkleinsten heeft de Julianatoren natuurlijk ook gedacht! Rij mee in de Jul’s Stones Baan of stap als een echte cowboy op je eigen paard in de Paardenbaan! Nog nooit een kabouter in het echt gezien? Rij dan mee op de rug van een egel door Kabouterwonderland. Of stap als een piloot in je eigen helikopter en vlieg door het hele park!

Je favoriete TV-karakters
Ze zijn dagelijks op televisie te zien; Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin, Jul & Julia. En in het pretpark zelf kun je ze op in levende lijve tegenkomen. Geef ze een dikke knuffel en maak een mooie foto met ze zodat je deze thuis aan iedereen kunt laten zien.

Nieuwe Grote Parkshow!
In 2017 presenteert de Julianatoren een nieuwe grote parkshow in het Jul & Julia theater. De grote parkshow zal in het teken staan van Cowboys en Cowgirls uiteraard gespeeld door de vier mascottes meneer Kaasgaaf, mevrouw Suikerspin, Jul & Julia. Ga jij mee op een spannend avontuur in het Wilde Westen?

Elke dag show-time (nieuwe shows)!
Jul en Julia de Muis heten je elke ochtend met een vrolijke openingsshow van harte welkom op het plein voor de Julianatoren. Ook kun je naar Julia’s Prinsessenbal of Julia’s Thaise show. Of dans mee tijdens Jul’s Piratenshow of Jul’s Safarishow!  Aan het einde van de dag bouwen Jul en Julia nog één groot, swingend feest en sluiten ze een dag vol speelplezier af met een vrolijke show. 

Nieuwe parkshow “Het Goud van het Wilde Westen”
In de nieuwe theatershow ‘Het Goud van het Wilde Westen’ nemen Jul en Julia je mee naar het land van de cowboys en indianen. Treedt in de voetsporen van Jul’s opa Kapitein Julius en ontdek de geheimen van het spannende, maar vooral swingende Wilde Westen!

julianatoren

Evenementen 2017

Pipo 14 t/m 17 april, 22 april t/m 7 mei, 20 en 21 mei, 25 t/m 28 mei.
Fien & Teun alle weekenden in juni (en maandag 5 juni)
Julia’s Verjaardag 10 & 11 juni
Jul’s Verjaardag                  8 & 9 juli
Woezel & Pip 1 & 2 juli, 26 & 27 augustus
AFAS Sprookjesweken 15 juli t/m 20 augustus
Zomeravond (Assepoester) 29 juli
Zomeravond (Sneeuwwitje) 5 augustus
Zomeravond (Hans & Grietje)  12 augustus
Thomas de Stoomlocomotief Alle zaterdagen en zondagen in september
Halloween 29 september tot en met 29 oktober (op openingsdagen)
De Gouden Kaasgaaf 4 & 5 november
Het Mega Sint Spektakel 25 & 26 november

 

De toegang bij bovenstaande evenementen is bij de entreeprijs van het pretpark inbegrepen.

In de omgeving: 22km
€ 18,50 p.p.

Meer Family

Apenheul

Een bos vol loslopende apen, dát is Apenheul. In dit prachtige, groene park op de Veluwe loopt meer dan de helft van de apen zomaar los tussen de bezoekers. Je kunt er dus veel van heel dichtbij bewonderen. Met de handige spottips die je onderweg tegenkomt, hoef je er niet één te missen.
Apenheul
Apenheul
Apenheul
Apenheul
Apenheul

Binnenspeeltuin De Tol

Deze indoor speeltuin is ideaal voor als het weer even niet mee zit. Kinderen kunnen de hele dag klimmen en klauteren en de ouderen kunnen zich vermaken met de vele tijdschriften en boeken die voorhanden zijn. Gelegen op een camping in Nunspeet is deze speeltuin het gehele jaar geopend afgezien van de feestdagen. De kosten zijn €6,50 per kind. Ouders en/of begeleiders mogen gratis!
Binnenspeeltuin De Tol
Binnenspeeltuin De Tol

Blotevoetenpad Nunspeet

In Kijktuinen Nunspeet is een ‘blotevoetenpad’ gemaakt waarbij naast het voelen van verschillende materialen aan de voeten ook aandacht is gegeven aan het spelen. Spelenderwijs kennismaken met de natuur, met bloemen en planten en allerlei andere materialen…
Blotevoetenpad Nunspeet
Blotevoetenpad Nunspeet

Dolfinarium

Een dagje Dolfinarium staat voor plezier, ontdekken en magie. We doen dan ook ons uiterste best om jouw dag zo leuk mogelijk te maken.
Dolfinarium
Dolfinarium

Historische Collectie Korps Veldartillerie

De Historische Collectie Korps Veldartillerie, ook bekend als “het Artilleriemuseum”, geeft een treffend beeld van de geschiedenis van het Wapen der Artillerie en in het bijzonder die van het Korps Veldartillerie (KVA). Het KVA is bij Koninklijk Besluit aangewezen de oprichtingsdatum van het Corps Artillerije (het oudste korps van de Koninklijke Landmacht, opgericht in 1677) te blijven gedenken.

IJsboerderij Bonestroo

Ijsboerderij Bonestroo is een welbekend begrip in Nunspeet. In 2015 hebben zij de ijsmakerij overgedaan naar restaurant 'de Boerenschuur' in vierhouten. Het melkveebedrijf wat zij hebben opgezet is zeker de moeite waard om te bekijken. Tussen 13.30 en 15.00 is het zelfs mogelijk om te komen kijken tijdens het melken! Voor de hele familie een leuke manier om eens even echt bij de boer te kijken.

Kok Experience Harderwijk

Bij Kok experience harderwijk is er voor het hele familie veel te beleven. Voor de kinderen is er een indoor speelparadijs en de mogelijkheid om te lasergamen. Daarnaast is er ook een bioscoop en een restaurant aanwezig. De formule om met een dagje slecht weer toch wat leuks te doen!
Kok Experience Harderwijk
Kok Experience Harderwijk

Paleis Het Loo

In het hart van Nederland, aan de rand van Apeldoorn, ligt Paleis Het Loo. Sinds 1984 is dit voormalig Koninklijk Paleis na een grondige restauratie opengesteld voor publiek. De ingerichte kamers en zalen tonen hoe de Oranjes er 300 jaar lang woonden en werkten. De baroktuinen zijn symmetrisch aangelegd naar 17e eeuws voorbeeld en uniek in Nederland. In de loop van de 300 jaar waren er veel verschillende bewoners en onderging het paleis vele veranderingen. Tegenwoordig zeer de moeite waard om door middel van verschillende touren het paleis te bekijken. Ook de tuinen moeten niet vergeten worden!

Zandsculpturen Festijn Garderen

Het zandsculpturen festijn in Garderen is elk jaar weer een feest. Voor jong en oud een leuke bezienswaardigheid. Elk jaar worden er in een bepaald thema zandsculpturen opgebouwd. Van april tot en met oktober zijn deze sculpturen te bewonderen. Kinderen t/m 5 jaar zijn gratis. Kinderen van 6 t/m 12 jaar €4,50 Vanaf 13 jaar €9,50.
Zandsculpturen Festijn Garderen
Zandsculpturen Festijn Garderen