Een bos vol loslopende apen, dát is Apenheul. In dit prachtige, groene park op de Veluwe loopt meer dan de helft van de apen zomaar los tussen de bezoekers. Je kunt er dus veel van heel dichtbij bewonderen. Met de handige spottips die je onderweg tegenkomt, hoef je er niet één te missen.

Apen spotten tussen de boomtoppen

Natuurlijk zijn er ook apen die niet loslopen, zoals de gorilla’s en orang-oetans. Over deze dieren kom je alles te weten tijdens de speciale presentaties van de dierverzorgers. Mis ook het Apenboompad niet. Hier loop je tussen de boomtoppen en ontdek je nog meer apen en andere dieren uit het regenwoud. Klaar met apen spotten? Leef je dan uit als een aap in het Na-aaphuis of geniet van een lekker, biologisch frietje met uitzicht op het gorilla-eiland. 

Méér dan een leuk dagje uit

In Apenheul vinden we dieren en natuur heel belangrijk. Daarom kom je in het park niet alleen meer te weten over de apen in Apenheul, maar ook over hun soortgenoten in het wild. Het Apenheul Natuurbehoudfonds (ANF) steunt projecten over de hele wereld om de apen en hun leefgebied te beschermen. Want veel apensoorten en natuurgebieden worden helaas bedreigd. Bezoek je Apenheul, dan draag jij je steentje bij aan het ANF. Een win-win situatie dus!

doodshoofdaapje
ringstaartmaki
In de omgeving: 24km
ringstaartmaki
 

Meer Family

Binnenspeeltuin De Tol

Deze indoor speeltuin is ideaal voor als het weer even niet mee zit. Kinderen kunnen de hele dag klimmen en klauteren en de ouderen kunnen zich vermaken met de vele tijdschriften en boeken die voorhanden zijn. Gelegen op een camping in Nunspeet is deze speeltuin het gehele jaar geopend afgezien van de feestdagen. De kosten zijn €6,50 per kind. Ouders en/of begeleiders mogen gratis!
Binnenspeeltuin De Tol
Binnenspeeltuin De Tol

Blotevoetenpad Nunspeet

In Kijktuinen Nunspeet is een ‘blotevoetenpad’ gemaakt waarbij naast het voelen van verschillende materialen aan de voeten ook aandacht is gegeven aan het spelen. Spelenderwijs kennismaken met de natuur, met bloemen en planten en allerlei andere materialen…
Blotevoetenpad Nunspeet
Blotevoetenpad Nunspeet

Dolfinarium

Een dagje Dolfinarium staat voor plezier, ontdekken en magie. We doen dan ook ons uiterste best om jouw dag zo leuk mogelijk te maken.
Dolfinarium
Dolfinarium

Historische Collectie Korps Veldartillerie

De Historische Collectie Korps Veldartillerie, ook bekend als “het Artilleriemuseum”, geeft een treffend beeld van de geschiedenis van het Wapen der Artillerie en in het bijzonder die van het Korps Veldartillerie (KVA). Het KVA is bij Koninklijk Besluit aangewezen de oprichtingsdatum van het Corps Artillerije (het oudste korps van de Koninklijke Landmacht, opgericht in 1677) te blijven gedenken.

IJsboerderij Bonestroo

Ijsboerderij Bonestroo is een welbekend begrip in Nunspeet. In 2015 hebben zij de ijsmakerij overgedaan naar restaurant 'de Boerenschuur' in vierhouten. Het melkveebedrijf wat zij hebben opgezet is zeker de moeite waard om te bekijken. Tussen 13.30 en 15.00 is het zelfs mogelijk om te komen kijken tijdens het melken! Voor de hele familie een leuke manier om eens even echt bij de boer te kijken.

Julianatoren

De Julianatoren in Apeldoorn is het leukste kinderpretpark van Nederland. Het pretpark, met méér dan 60 te gekke attracties, spectaculaire shows en grote evenementen biedt een onvergetelijke dag uit aan gezinnen met kinderen van 2 tot circa 10 jaar. En het is natuurlijk de plek waar je je favoriete TV-sterren Jul & Julia in het echt ontmoet!
Julianatoren
Julianatoren
Julianatoren
Julianatoren
Julianatoren
Julianatoren
Julianatoren
Julianatoren

Kok Experience Harderwijk

Bij Kok experience harderwijk is er voor het hele familie veel te beleven. Voor de kinderen is er een indoor speelparadijs en de mogelijkheid om te lasergamen. Daarnaast is er ook een bioscoop en een restaurant aanwezig. De formule om met een dagje slecht weer toch wat leuks te doen!
Kok Experience Harderwijk
Kok Experience Harderwijk

Paleis Het Loo

In het hart van Nederland, aan de rand van Apeldoorn, ligt Paleis Het Loo. Sinds 1984 is dit voormalig Koninklijk Paleis na een grondige restauratie opengesteld voor publiek. De ingerichte kamers en zalen tonen hoe de Oranjes er 300 jaar lang woonden en werkten. De baroktuinen zijn symmetrisch aangelegd naar 17e eeuws voorbeeld en uniek in Nederland. In de loop van de 300 jaar waren er veel verschillende bewoners en onderging het paleis vele veranderingen. Tegenwoordig zeer de moeite waard om door middel van verschillende touren het paleis te bekijken. Ook de tuinen moeten niet vergeten worden!

Zandsculpturen Festijn Garderen

Het zandsculpturen festijn in Garderen is elk jaar weer een feest. Voor jong en oud een leuke bezienswaardigheid. Elk jaar worden er in een bepaald thema zandsculpturen opgebouwd. Van april tot en met oktober zijn deze sculpturen te bewonderen. Kinderen t/m 5 jaar zijn gratis. Kinderen van 6 t/m 12 jaar €4,50 Vanaf 13 jaar €9,50.
Zandsculpturen Festijn Garderen
Zandsculpturen Festijn Garderen