Alkmaar

Alkmaar is vooral Hollands kaasstad. Gedurende het seizoen (van de eerste vrijdag in april t/m de eerste vrijdag in september) wordt hier op vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.30 uur een traditionele kaasmarkt gehouden. De kazen worden door handelaren via handjeklap verkocht. Daarna komt het 400 jaar oude kaasdragersgilde in actie komt om met berries de kaas af te voeren, nadat de partij in de Waag is gewogen.
Alkmaar
Alkmaar

Amsterdam

Amsterdam heeft vele gezichten. Iedereen kent de 165 romantische grachten met de 1281 bruggen, de ruim 600.000 fietsen, het nachtleven en de bloemenmarkt. Maar daarnaast biedt de stad vele andere bezienswaardigheden, uitstekende winkelmogelijkheden en uiteenlopende tentoonstellingen in 50 musea. Elke dag heeft u de keuze uit vele concerten en theatervoorstellingen. Amsterdam heeft 't allemaal!
Amsterdam
Amsterdam

Hoorn

Deze stad is gelegen in West-Friesland aan het Markermeer via het Hoornse Hop. 
Hier vindt u onder andere het bekende ‘’Westfries Museum’’, de ‘’Waag’’ en niet te vergeten de ‘’Hoofdtoren’’ in de haven. Gedurende de zomer kunt u hier ook terecht voor de bekende kaasmarkt op de Roode Steen.

Marken

Marken is een voormalig eiland in de Gouwzee, nu een schiereiland in het Markermeer doordat er een dijk is aangelegd in 1957 aan het vaste land. Dit is al lange tijd een toeristische trekpleister, dit komt ook mede door de klederdracht maar ook door de kenmerkende houten huizen op palen en niet te vergeten de zogenaamde ‘’werven’’ waar men op woont. Dit zijn kunstmatige verhogingen.

Monnickendam

Deze stad ligt op een steenworp afstand van ons resort. Hier kunt u terecht voor een bezoek aan de Grote- of Sint Nicolaaskerk of de Speeltoren welke nu onderdeel is van het Waterlandsmuseum. Verder kent deze stad een klein winkelcentrum.

Purmerend

Purmerend is een stad in de gemeente Waterland en ligt dichtbij de Beemster en Landsmeer. Deze stad heeft een gezellig winkelcentrum waaronder ook een overdekt winkelcentrum. Deze stad kent verder twee musea.

Volendam

Volendam ook wel ‘’Follendam’’ is een dorp in de gemeente Edam. Vele toeristen bezoeken dit dorp vanwege de klederdracht en de vissersboten. Daarnaast bezoeken ook vele toeristen de kleine souvenirwinkeltjes aan de haven.
Volendam
Volendam

Zaandam

Zaandam is een stad gelegen net boven Amsterdam aan de Zaan. Hier vindt u onder andere ook de bekende openlucht attractie de ‘’Zaanse Schans’’. Verder biedt het vernieuwde winkelcentrum ook genoeg winkel plezier en kunt u één van de drie musea bezoeken.
 
Omgeving
Omgeving

Omgeving

Laat u verrassen door de veelzijdige omgeving van Resort Poort van Amsterdam. De centrale ligging zorgt ervoor dat u zich geen moment hoeft te vervelen!