In de omgeving: 5km

Kaasboerderij de Jacobs Hoeve ligt aan de dijk te Katwoude midden in de polder ingeklemd tussen Monnickendam en Volendam. Kom en ontdek deze prachtige ambacht.

De landelijke omgeving met boerderijen is een typisch voorbeeld van de Noord-Hollandse polder, de voedingsbodem van de beroemde Hollandse kazen. Onderaan de dijk ligt de sfeervolle Jacobs Hoeve.

Op de Jacobs Hoeve staat het team in Volendamse klederdracht dagelijks klaar om je te ontvangen. Aangekomen op de hoeve bieden hun je een professionele demonstratie over de wijze waarop de kaas wordt bereid. Met behulp van de nodige hulpmiddelen en een duidelijke uitleg in meerdere talen (Ned/Eng/Du/Fr/Sp/It) beleeft iedereen het ambacht van de kaasmaker van melk tot eindproduct.

De gezellige winkel biedt een ruime keuze aan Henri Willig kaas, souvenirs en typisch Hollandse delicatessen. Ook bestaat sinds 2018 de mogelijkheid om de biologische Jersey boerderij van Henri Willig te bezoeken. Middels een self-guided tour steekt u er ook nog iets van op.

De toegang en het parkeren zijn gratis.