Bioscopen

Wilt u het een dagje rustig aan doen of is het wat slechter weer? Niet getreurd, pak met het gezin een film! Vue cinemas Purmerend heeft u met 20 minuten rijden bereikt en hier kunt u gratis parkeren. Mocht u naar een wat grotere bioscoop willen, dan raden wij u Pathé Bioscoop Zaandam aan. Dit is op ongeveer 35 minuten afstand van ons resort. Hier kunt u in de overdekte (betaalde) parkeergarage parkeren.

De Beverwijkse Bazaar

Met ruim 2.500 winkels is De Bazaar Europa’s grootste overdekte markt. Het perfecte, goedkope dagje uit, ook bij slecht weer. Meer dan 50 nationaliteiten maken De Bazaar tot meest internationale markt. Een smeltkroes van culturen, nationaliteiten, religies en talen. Elk weekeind geopend van 08.30 tot 18.00 uur.

Fort Resort Beemster

Kom heerlijk tot rust in Ford Resort Beemster, één van de meest luxe maar duurzaamste wellness resorts van Nederland, gelegen in de prachtige Noord-Hollandse Beemsterpolder. Hier vindt u een unieke spa & wellness, met bijzondere sauna’s en baden.

Het Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is een monument ter gedachtenis aan Anne Frank en haar familie. Het huis staat in Amsterdam aan de Prinsengracht 263-267.Het museum trekt meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar waarvan de meesten uit het buitenland. In 2013 kwam er een recordaantal van bijna 1,2 miljoen bezoekers. Die kwamen uit 95 verschillende landen. Circa 11 procent komt uit Nederland. De grootste groep is tussen de 20 en 30 jaar oud (32 procent). Foto: copyright Anne Frank House/ photographer Cris Toala Olivares

Het Zuiderzeemuseum

In Enkhuizen is het enige openluchtmuseum in Europa waar water de hoofdrol speelt. Onder het genot van een boottochtje kunt u hier niet alleen zien hoe de Hollanders leefden 100 jaar geleden, maar u kunt het zelfs ruiken, proeven en voelen. Het typische oud-Hollandse gevoel wordt hier tot leven gebracht.

Kaasboerderij en Klompenmakerij Simonehoeve

De Simonehoeve is een originele kaasboerderij en klompenmakerij. Hier kunt u het gehele jaar door terecht om te zien hoe kaas wordt gemaakt en hoe Hollandse klompen gesneden worden. Uiteraard kunt u hier ook klompen passen en uitzoeken en kaas proeven en kopen. Groot plezier voor jong en oud en zeker de moeite waard!


Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum Amsterdam, meestal Rijksmuseum genoemd, is het grootste en belangrijkste rijksmuseum van Nederland. Het ligt tussen de Stadhouderskade en het Museumplein in Amsterdam-Zuid en biedt in zijn ruim 200 zalen een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis. De collectie bestaat onder andere uit werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals. Het Rijksmuseum is eigendom van de Staat en wordt beheerd door de Rijksgebouwendienst. Foto: John Lewis Marshall

Scheepvaartmuseum

Breng een bezoek aan Nederlandse Scheepvaartmuseum te Amsterdam, hier kom je te weten hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. In prikkelende, interactieve tentoonstellingen ontdek je 500 jaar maritieme geschiedenis! Daarnaast kunt u het pronkstuk van het museum bekijken: Het VOC schip, dit schip is een exacte kopie van het beroemde VOC-schip. Foto’s Het Scheepvaartmuseum, Amsterdam

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is het ideale uitstapje voor gezinnen en (groot)ouders met kinderen. Overtuig jezelf en kom ook langs en 'Beleef de Betovering!'. Let op het park is dagelijks weer geopend van 30 maart t/m 29 oktober 2018. Daarna zal Sprookjeswinterland weer van start gaan in december 2018. Het park is dan geopend op 15 & 16 december 2018 en van 22 december 2018 tot en met 6 januari 2019, dagelijks van 11.00 tot 18.30 uur. Op 24 en 31 december sluit het park om 17.00 uur en op eerste Kerstdag én nieuwjaarsdag is het park gesloten.

Zee

Breng een bezoekje aan de kust, lekker uitwaaien op het strand of ga fietsen of wandelen door de duinen. Tevens kunt u in de verschillende badplaatsen heerlijk eten en drinken of wat winkeltjes bekijken zoals bijvoorbeeld in Egmond aan Zee. Uiteraard zijn er meerdere gezellige dorpen te vinden zoals bijvoorbeeld Bergen aan Zee, Castricum of Bloemendaal aan Zee.

 

Omgeving

Laat u verrassen door de veelzijdige omgeving van Resort Poort van Amsterdam. De centrale ligging zorgt ervoor dat u zich geen moment hoeft te vervelen!
 
Zoek & Boek