Foodhallen Amsterdam

Breng een bezoek aan deze indoor foodmarket. Hier kunt u heerlijk eten en drinken bij de verschillende open restaurants, bars en stands, wilt u eerst even iets proeven voordat u iets besteld? Dit is ook geen probleem!


Kaasboerderij de Jacobs Hoeve

Kaasboerderij de Jacobs Hoeve ligt aan de dijk te Katwoude midden in de polder ingeklemd tussen Monnickendam en Volendam. Vanaf deze hoeve kijkt u uit over het IJsselmeer. Deze unieke landelijke locatie vormt de omlijsting van de oer-Hollandse bedrijfsactiviteit: kaasmaken! Op de Jacobs Hoeve staat het team in Volendamse klederdracht dagelijks klaar om je te ontvangen. Aangekomen op de hoeve bieden hun je een professionele demonstratie over de wijze waarop de kaas wordt bereid. Met behulp van de nodige hulpmiddelen en een duidelijke uitleg in meerdere talen (Ned/Eng/Du/Fr/Sp/It) beleeft iedereen het ambacht van de kaasmaker van melk tot eindproduct.

Kaasmarkt Alkmaar

Jaarlijks tussen maart en september vindt er elke vrijdag een kaasmarkt plaats op het Waagplein te Alkmaar. Hier komen duizenden bezoekers vanuit de hele wereld om het bijzonder schouwspel met een plein vol kaas en sjouwende kaasdragers te bekijken.
Tevens vindt er rondom de kaasmarkt een gezellige kunst- en ambachtenmarkt plaats. U vindt hier onder andere de echte Hollandse poffertjes, haring, boerenkaas, een klompenmaker en handwerkkramen.


Rollende keukens

Hier vindt u tientallen mobiele eetgelegenheden wat samen één groot openlucht restaurant wordt. Dit vindt jaarlijks plaats in de Westergasfabriek Amsterdam.
 Kijk voor meer informatie ook op de website
 

Omgeving

Laat u verrassen door de veelzijdige omgeving van Resort Poort van Amsterdam. De centrale ligging zorgt ervoor dat u zich geen moment hoeft te vervelen!