In de nabijgelegen omgeving van Resort Limburg kunt u ook verschillende natuur- en dierenparken bezoeken. Naast de traditionele dierentuinen zijn er in de omgeving ook kasteelparken te vinden. Laat u verrassen door deze prachtige lokaties! Meer in contact met de natuur? Denk eens aan een dagje in het Blotevoetenpark in Brunssum. Er is genoeg te beleven voor de liefhebbers van flora en fauna! 

5 Resultaten

GaiaZOO

GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept door het publiek reeds vier keer gekozen tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’ en is in 2013 én 2018 gekroond tot ANWB's 'Leukste Uitje van Nederland'. In GaiaZOO reis je in één dag over de hele wereld en ontmoet je vele bijzondere en unieke diersoorten. Je koopt je tickets voordeling bij onze receptie!
GaiaZOO
GaiaZOO

Kasteeltuinen Arcen

In Arcen liggen de kasteeltuinen. Een landgoed van 32 hectare met een eeuwenoud kasteel en verschillende soorten tuinen. Laat u verrassen door de schoonheid van bloemen en planten in prachtige tuinen, als het Rosarium, de Oosterse watertuin en het Lommerrijk.
Kasteeltuinen Arcen
Kasteeltuinen Arcen

Blotevoetenpark Brunssum

Wat is er lekkerder nu dan met je blote voeten een strandwandeling te maken, te lopen door zonverwarmd gras of je blote voeten eens heerlijk te verwennen met modder. In het Blotevoetenpark in Brunssum kunt u al deze prikkels ervaren op één dag.
Blotevoetenpark Brunssum
Blotevoetenpark Brunssum

Mondo Verde Landgraaf

Wereldtuinen Mondo Verde in Landgraaf is een park met vier verschillende thema's: prachtige wereldtuinen, spannende Dinofauna, veelzijdige dierenwereld en heerlijke attracties. Een belevenis voor jong en oud. Kinderen leven zich uit in het actieve gedeelte van het park en ouderen vinden rust en pracht in de wereldtuinen.
Mondo Verde Landgraaf
Mondo Verde Landgraaf

Kasteelpark Born

In het nabij gelegen Born ligt Kasteelpark Born: een kasteelruïne met een dierentuin. Je loopt onder andere langs herten, roofdieren, stekelvarkens en apen. Bij een aantal dierenverblijven wordt de voedertijd aangegeven. Wanneer de verzorger de dieren voert, geeft hij tevens informatie over het dier. In de winter heeft het park beperkte openingstijden.
Kasteelpark Born
Kasteelpark Born