Op rijafstand van Resort Limburg is de keuze aan musea bijna onbeperkt. Sommige musea richten zich op de klassieke oudheid uit de Romeinse tijd en andere musea gaan nog verder terug, tot in de tijd van de dinosauriërs! Voor iedereen wat wils, voor jong en oud! Neem uw kinderen bijvoorbeeld mee naar het Continium Discovery Center, of dwaal door kasteel Hoensbroek! 

6 Resultaten

Thermenmuseum Heerlen

In het Thermenmuseum in Heerlen vindt u de indrukwekkende restanten van een Romeins badhuis, de thermen. Het is het best bewaarde Romeinse badgebouw van Nederland. Het museum heeft daarnaast een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd.

Continium Discovery Center Kerkrade

Het Continium is een interactief museum, vooral leuk voor kinderen. Ze ontdekken hoe hun wereld in elkaar zit, experimenteren met wetenschap en ervaren hoe de toekomst eruit gaat zien.

Natuurhistorisch museum

Zeemonsters in Zuid-Limburg? Ze zijn te zien in het Natuurhistorisch museum in Maastricht. Bezoekers maken een reis door de tijd en zien ondermeer tropische moerassen, fossielen en het hol van de vos.

De grotten in Valkenburg

Valkenburg kent vele grotten. Onder Valkenburg bevinden zich vele gangenstelsels, waar u als bezoeker vele activiteiten kunt beleven. Rondleidingen, teambuildings activiteiten, workshops en lasergamen. Er is voor ieder wat wils!

Zuid-Limburgse stoomtrein maatschappij

Station Simpelveld is een 100 jaar oud gebouw van de Stoomtrein maatschappij. Er bevindt zich een klein museum, een werkplaats met stallingloodsen en een souvenirwinkel. Op nostalgische wijze kunt u een reis maken met de stoomtrein op de miljoenenlijn door Zuid-Limburg.

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een van de grootste en mooiste kastelen van het land. Dit enorme slot is een kasteelmuseum. U dwaalt daar door meer dan 40 kasteelvertrekken. Voor jong of oud is er in dit kasteel van alles te beleven.