In de omgeving: 2km

Een van de ingangen van het Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt op slechts 2 kilometer afstand van EuroParcs Resort De Wije Werelt. Dus u bent er zo!

Met een oppervlakte van ruim 5500ha aan bos, heide, vennen en stuifzand beslaat het park bijna 5% van de hele Veluwe. Het Park is een besloten Nationaal Park wat betekent dat u verplicht bent om een kaartje te kopen. Op het park zelf is van alles te doen op het gebied van natuur, cultuur en architectuur. Vandaar de naam Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Het park is met zijn gevarieerde landschap uitermate geschikt om te wandelen en fietsen. Er zijn in het park verschillende routes uitgezet zoals, paaltjes routes, gps routes en thema routes. De lengtes varieren enorm in lengte en landschap en zelfs voor mindervaliden zijn er een aantal geschikte routes uitgezet. Met regelmaat worden er fiets- of wandeltochten georganiseerd onder leiding van een ervaren natuurgids of boswachter. Voor ruiters zijn er ook verschillende routes uitgezet. Bij de ingangen van het park en bij het bezoekerscentrum van de Hoge Veluwe is meer informatie beschikbaar over de verschillende routes. Hier is ook een complete kaart van het park te verkrijgen.

De witte fietsen zul je overal in het park tegenkomen. Deze fietsen zijn door iedereen binnen het park vrij te gebruiken. De fietsen kun je niet reserveren en je kunt deze ook niet op slot zetten. Zodra je de fiets ergens in de stalling neerzet kunnen andere bezoekers deze vrij nemen, het kan dus voorkomen dat de fiets waar je de hele dag mee gereden heb ineens weg is. Wil je de hele dag verzekerd zijn van een fiets dan kun je ook een blauwe fiets huren voor €3,50 bij het bezoekerscentrum, deze fietsen kun je gewoon op slot zetten.

bezoekerscentrum