In de omgeving: 3km

Centraal in het park vindt het Kröller-Müller Museum. In het Kröller Müller museum vindt u een wereldberoemde collectie kunst, voornamelijk uit de 19e en 20e eeuw.

De grootste trekpleister is natuurlijk de grote collectie aan werken van Vincent van Gogh. Andere wereldberoemde schilders waarvan werken zijn te bewonderen zijn George Seurat, Pablo Picasso, Fernand Léger en Piet Mondriaan.

Het Kröller Müller Museum heeft een van de grootste beeldentuinen van Europa, er staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Auguste Rodin tot Henry Moore, van Jean Dubuffet tot Joep van Lieshout.

Bij het museonder neem je een kijkje naar het leven onder de grond. Het eerste ondergrondse museum ter wereld neemt je steeds dieper de grond in, totdat je zelf het middelpunt van de aarde bereikt. Onderweg kom je ontzettend veel interessante dingen tegen, zoals het wortelstelsel van een ruim 135 jaar oude boom, beenderen van dieren die soms al duizenden jaren zijn uitgestorven. In het museum kun je een opdrachtboekje krijgen met daarin allerlei leerzame opdrachten die je tijdens je speurtocht door het museum kunt oplossen.

foto maken

Kröller-Müller Museum
Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo


T 0318 591 241
info@krollermuller.nl 

 
Bezoek het museum
 

© Alle foto's met dank aan het Krüller-Müller Museum