Centraal in het park vindt het Kröller-Müller Museum. In het Kröller Müller museum vindt u een wereldberoemde collectie kunst, voornamelijk uit de 19e en 20e eeuw.

De grootste trekpleister is natuurlijk de grote collectie aan werken van Vincent van Gogh. Andere wereldberoemde schilders waarvan werken zijn te bewonderen zijn George Seurat, Pablo Picasso, Fernand Léger en Piet Mondriaan.

Het Kröller Müller Museum heeft een van de grootste beeldentuinen van Europa, er staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Auguste Rodin tot Henry Moore, van Jean Dubuffet tot Joep van Lieshout.

Bij het museonder neem je een kijkje naar het leven onder de grond. Het eerste ondergrondse museum ter wereld neemt je steeds dieper de grond in, totdat je zelf het middelpunt van de aarde bereikt. Onderweg kom je ontzettend veel interessante dingen tegen, zoals het wortelstelsel van een ruim 135 jaar oude boom, beenderen van dieren die soms al duizenden jaren zijn uitgestorven. In het museum kun je een opdrachtboekje krijgen met daarin allerlei leerzame opdrachten die je tijdens je speurtocht door het museum kunt oplossen.

foto maken
In de omgeving: 3km

Meer In de omgeving

Burgers' Zoo

Ga eens op wereldreis in Burgers' Zoo! Het park waar je één bent met de natuur. Ben je klaar voor een avontuurlijke expeditie? Je gaat bij Burgers' Zoo namelijk op reis door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld! Niet alleen trek je door het tropische regenwoud, de rotswoestijn van Arizona en de savanne van Oost-Afrika, maar ook maak je op indringende wijze kennis met het tropisch koraalrif en het oerwoud van Maleisië.

De Spelerij - Uitvinderij

De Spelerij is een uniek speel- doe- en ontdekpark. Er staan kunstwerken en speelobjecten die bedacht zijn door beeldend kunstenaar Jos Spanbroek. Het zijn fantasievolle constructies die je zelf in beweging kunt zetten en waar je mee kunt spelen. De Uitvinderij is een werkplaats waar je zelf kunststukken kunt maken. Je kunt plastic buigen, figuurzagen, piepschuim snijden, vacuüm vormen, naamplaatjes slaan, een verf-spettertekening maken en metaal bewerken met echt gereedschap.

Klimbos Simia

Wil je op hoogte zwieren, klauteren en klimmen tussen de bomen, ga dan naar het klimbos van Simia. Op het prachtige terrein van `s Heeren Loo tussen Ede en Otterlo heeft Simia een speels en avontuurlijk Klimbos gerealiseerd. Er zijn verschillende routes met leuke, verrassende en uitdagende hindernissen. Ga lekker wiebelen op een touwbrug, klauteren door houten tonnen of zwieren als een "echte Tarzan " van boom naar boom. Een team van professionele instructeurs staat voor je klaar. Je krijgt een klimgordel en uitgebreide instructie om veilig te klimmen.

Museonder

Bij het Museonder neem je een kijkje naar het leven onder de grond. Het eerste ondergrondse museum ter wereld neemt je steeds dieper de grond in, totdat je zelf het middelpunt van de aarde bereikt. Onderweg kom je ontzettend veel interessante dingen tegen, zoals het wortelstelsel van een ruim 135 jaar oude boom, beenderen van dieren die soms al duizenden jaren zijn uitgestorven. In het museum kun je een opdrachtboekje krijgen met daarin allerlei leerzame en interessante opdrachten die je tijdens je speurtocht door het museum kunt oplossen.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Een van de ingangen van het Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt op slechts 2 kilometer afstand van De Wije Werelt.

Nederlands Openlucht Museum

In het Openlucht Museum komt de tijd tot stilstand en het verleden tot leven. Aan de hand van oude gebouwen, klederdracht en objecten probeert het museum ware verhalen over het dagelijks leven in Nederland te vertellen. Neem bijvoorbeeld een kijkje in brouwerij 'De Roskam' hier wordt op ambachtelijke wijze, zo'n 85 jaar na sluiten, weer bier gebrouwen. Natuurlijk kun je zelf ook een slokje proeven. Behalve kijken naar het leven van vroeger zijn er ook allerlei leuke dingen te doen waar je zelf aan deel kunt nemen. Zo kun je bijvoorbeeld een ritje maken met een historische tram, of met een heuse trekpont over de grote vijver varen. In de weekenden en vakanties worden er op het kindererf leuke activiteiten georganiseerd waar je zelf het leven van vroeger kunt ervaren. Terwijl de kinderen zich hier vermaken kunnen de ouders even lekker tot rust komen op het zonnige terras van herberg De Hanekamp.

Nederlands Pluimveemuseum

Het Nederlandse Pluimveemuseum vind je natuurlijk in Barneveld, wat bekend staat om zijn pluimveehouderij. Het museum probeert je alles te vertellen over de geschiedenis van kip en ei. Tijdens een wandeling door de hondertuin maakt u kennis met een aantal Oudhollandse rassen zoals de Drenthse Hoen, de Groninger Uilebaard, Welsummers en natuurlijk de beroemde Barnevelders. In een van de expositieruimtes staat een antieke broedmachine die in de zomermaanden continu in bedrijf is. Je kunt hier zien hoe de kuikentjes geboren worden en je mag ze zelfs nog even vasthouden. Naast het pluimvee wordt er ook van alles verteld over de geschiedenis van de bedrijfspluimveehouderij en kun je zelf deelnemen aan een echte veiling, waar allerlei leuke artikelen uit de museumwinkel geveild worden.

Nederlands Tegelmuseum

In het dorpje Otterlo vind je de grootste verzameling Nederlandse wandtegels en tegeltableaus. Bij het Nederlands Tegelmuseum vind je de meest uiteenlopende exemplaren. Naast de grote collectie handgeschilderde tegels vind je in het museum informatie over de ontwikkeling en geschiedenis van Noord-Nederlandse tegels.

Nederlands Watermuseum

Interessant voor jong en oud is het Nederlands Watermuseum in Arnhem. Waar je ook komt maakt water een groot deel uit van het dagelijks leven. Het museum probeert alle aspecten van zoet water goed in beeld brengen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de waterwereld, hier vind je meer dan vijftig interactieve presentaties. In het weekend kunnen kinderen gebruik maken het waterlab, hier kun je allerlei leuke, grappige en leerzame experimenten met water uitvoeren. Wil je echt alles weten over water dan je nog een kijkje nemen in de watercinema, of het water informatiecentrum. Voor kinderen is er buiten een heuse waterspeelplaats waar ze even lekker nat kunnenworden.

Passiflorahoeve - Vlindertuin

‘De Passiflorahoeve’ is een zeer bijzondere attractie in Harskamp, op de Veluwe. Het is een tuin met vele soorten vlinders en planten die je niet zomaar ergens in een tuincentrum tegen komt. Daarnaast zijn wij een zorgboerderij. Hier kunnen mensen met een psychische hulpvraag, verstandelijke of lichamelijke beperking op ontspannen wijze werken. Wat deze hoeve uniekmaakt, is haar grote collectie Passiflora’s en Aristolochia’s en haarTropische en Europese vlindertuinen met eigenvlinderkwekerijen.

Recreatiegebied Zeumeren

Recreatiegebied zeumeren ligt op een kwartier rijden vanaf de camping. Een leuke tip om heen te gaan op een mooie zomerse dag.

Schateiland Zeumeren

Schateiland Zeumeren is het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland. Schieten met ballenkanonnen, bootjes besturen, springen, klimmen en klauteren in een kasteel, elkaar uitdagen met waterballonnen, waterfietsen of de interactieve quizzen... Ga samen met de kinderen op ontdekkingsreis. En wat is er leuker dan zelf goudzoeken in het water, geschminkt te worden door een piraat, mee te gaan met de Kapitein om te gaan schatgraven, op ontdekkingstocht te gaan in de Kapiteinshut of zelf zandkastelen te bouwen? Geniet van de vrolijke shows vol grappen en liedjes met Dieke de schaapsjongen en Mare de kapiteinsdochter.

Speelparadijs Malkenschoten

Bouw je eigen hut, klim en klauter er op los in het uitdagende parcours of stap met je vrienden in de waterfietsen! De dieren en vissen voeren, spetteren op de spetterplek, trampoline springen, midgetgolfen en een rondje over het park in de Binkybus. Je ontdekt het bij Kinderparadijs Malkenschoten. Na het spelen is het heerlijk zitten en smullen op het grote en deels overdekte horecaterras.

Wandelen en fietsen

In samenwerking met Natuurmonumenten is een gemarkeerde wandelroute uitgezet welke je vanaf De Wije Werelt naar het Mosselsche Zand voert.

Zandsculpturen op de Veluwe

In 2018 zullen wij geopend zijn vanaf 13 april t/m 27 oktober. Van maandag t/m zaterdag. Het thema wordt “Hollandse Meesters”. Schilderijen en het leven van de bekende Hollandse Meesters uit de Gouden Eeuw komen tot leven in Garderen. Weer een beleving voor jong en oud. Het festijn is geopend vanaf 13 april t/m 27 oktober 2018 (niet op zondag).