Vakantiepark vlakbij Volendam

Volendam staat voor het oer-Hollandse vakantiegevoel

Volendam. Vissersdorp van oudsher. Volendam. Dorp van de kwakken en andere platbodems. Volendam. Dorp van de palingsound. Volendam. Dorp van de tradities. Hier tref je nog mensen in klassieke klederdracht. Hier proef en voel je niet alleen het oer-Hollandse gevoel, maar zie je dat ook. Wie op zoek is naar een mooi vakantiepark om Volendam te beleven: er zijn er diverse maar een resort als EuroParcs Resort Poort van Amsterdam in Uitdam of een vakantiepark als EuroParcs Resort Markermeer in Bovenkarspel past wel mooi bij de historische sfeer die het dorp aan het Markermeer ook biedt.

Onze vakantieparken in de buurt van Volendam

EuroParcs Resort Poort van Amsterdam is een ‘vakantiepark Volendam’ dat op een minuut of tien van het vissersdorp is gelegen. Hier overnacht je in vakantiehuizen die in uitstraling, onder meer door de gevels, een oud-Waterlandse of oud-Amsterdamse stijl hebben. Ook het binnenzwembad heeft de architectuur van een herenhuis zoals die vroeger in de regio Volendam gebouwd werden. Tel hierbij het zandstrand, lekker zwemmen in het Markermeer en buiten- en binnenspeelvoorzieningen voor kinderen en het is verklaard waarom EuroParcs Resort Poort van Amsterdam zo gewild is bij Nederlanders en buitenlanders als ‘Volendam vakantiepark’. Ook EuroParcs Resort Markermeer is als vakantiepark bij Volendam te benoemen. Op vakantiepark Markermeer is het heerlijk vertoeven en een uitstapje naar het culture Volendam absoluut een dikke tip. Op vakantiepark Resort Markemeer zijn er zelfs vakantiehuizen direct aan het water gelegen! Volendam is vanuit Alkmaar en Amstelveen ook goed te bereiken, dat wil zeggen dat het ook zeker een aanrader is om het dorp te bezoeken en te bezichtigen vanuit Cityresort Het Amsterdamse Bos en EuroParcs Resort De Rijp.

map-nederland
Vakantieparken Noord-Holland
Geniet van de IJsselmeerkust, weide en Amsterdam
Bekijk
Vakantieparken Zuid-Holland
Water, natuur, zee, stad en strand? Kies Zuid-Holland!
Bekijk
Vakantieparken Limburg
Een bourgondische beleving in deze heuvelachtige omgeving!
Bekijk
Vakantieparken Overijssel
Beleef een oer-Hollands feest in het landschap en rivier de Reest
Bekijk
Vakantieparken Gelderland
Ga op avontuur en trek de Veluwe of de Achterhoek in!
Bekijk
Vakantieparken Flevoland
Ga mee naar hotspot vakantiepark Resort Zuiderzee
Bekijk
Brabant
Kom en verken de betoverend natuurrijke omgeving!
Bekijk
Utrecht
Centraal gelegen vakantieparken in Nederland
Bekijk

Fietsend, varend of binnen 15 autominuten in hartje Volendam

Hoe leuk! Zowel vanuit Resort Poort van Amsterdam als vanuit Resort Markermeer kun je met de boot naar Volendam toe varen. Hoe lang je onderweg bent is aan jouw, want onderweg is er natuurlijk van alles het nog wat te zien of te bezoeken, zoals het eiland Marken. Vanuit Volendam ben je met 30 autominuten op vakantiepark Markermeer en binnen 15 autominuten op vakantiepark Poort van Amsterdam. Je kunt ook met de fiets naar Volendam! Wil jij tijdens jouw vakantie een leuk stuk fietsen en Volendam aandoen? Dat kan, vanuit Resort Poort van Amsterdam is het ongeveer 14 km fietsen langs het water van de Gouwzee. Gegarandeerd een prachtige fietsroute van ongeveer 40 minuten en dat in combinatie met een dagje Volendam. Wat wil een mens nog meer! Vanuit vakantieparken Resort De Rijp en Cityresort Het Amsterdamse Bos ben je ongeveer 40 minuutjes onderweg naar Volendam, waar je tegelijkertijd kunt genieten van omgeving onderweg ernaar toe.

Wat te doen in Volendam en omgeving

Wie Volendam aandoet voelt de heerlijke wind vanaf het water op de Dijk. Lekker flaneren langs de terrassen en de souvenirwinkels. Eten bij Spaander waar kunstenaars eind negentiende en begin twintigste eeuw graag geziene gasten waren. Hun erfenis is aan de muren in de vorm van schilderijen nog te zien. Vanaf de Dijk kun je ook op de boot naar Marken stappen. Deze boot naar het voormalige eiland vaart 365 dagen per jaar. In de haven van Marken is het prima toeven met lekkere restaurants en leuke winkeltjes. Ook hier zie je met de groen geschilderde paalwoningen de historie en vooral de strijd tegen het water. 

Musea, paling, klederdracht en meer in het centrum van Volendam

Vanaf de vakantieparken Volendam kun je ook naar het centrum van Volendam gaan om de historie van het dorp te zien in het Volendams Museum. Dit is echt een aanrader, het museum heeft vele pronkstukken, waaronder het sigarenbandjeshuisje. In het Palingsoundmuseum zie je de rijke muziekhistorie van Volendam sinds 1905 en de opkomst van de Palingsound. Want wie kent BZN en meer recent Jan Smit, Nick & Schilder en de 3J’s nu niet? 

Wie ’s avonds wil uitgaan: Volendam heeft vele uitgaansgelegenheden, maar feestcafé ’t Gat van Nederland is toch wel de bekendste naam. Tenslotte is een bezoek aan Volendam vanaf EuroParcs Resort Poort van Amsterdam eenvoudig te combineren met andere voormalige Zuiderzeeplaatsen vol historie zoals Edam en Monnickendam die op respectievelijk vijf en tien minuten rijafstand van het vakantiepark gesitueerd zijn. Daarnaast ben je vanaf het vakantiepark in slechts een kwartier in Amsterdam. 

Resort Poort van Amsterdam

Resort Poort van Amsterdam

Uitdam

EuroParcs Resort Poort van Amsterdam kenmerkt zich door de unieke ligging. Dit is Noord-Holland op zijn puurst, met het kabbelende water van het Markermeer op luttele meters afstand va het vakantiepark.

Resort Markermeer

Resort Markermeer

Bovenkarspel

Vandaag de dag is EuroParcs Resort Markermeer dé vakantiebestemming voor de vakantieganger. Je kunt heerlijk ontspannen en vertoeven op en rondom dit mooie vakantiepark, gelegen aan het prachtige Markermeer. 

Resort De Rijp

Resort De Rijp

West-Graftdijk

Geniet van de twinkeling van het water en karakteristiek polderlandschap. Kom tot rust in de historische omgeving van het vakantiepark met hedendaagse voorzieningen.

Citycamping Het Amsterdamse Bos

Citycamping Het Amsterdamse Bos

Amstelveen

Welkom bij ons vakantiepark en camping mét een veelzijdige natuurbeleving en Amsterdam wel heel dichtbij! Ontdek Citycamping Het Amsterdamse Bos!

Vind jouw favoriete accommodatie bij Europarcs

Veilig betalen met: