Omgeving - familie

Rondom Resort Veluwemeer is veel te doen met de famlie!

Familie

Genieten met het gezin? Dat is in de omgeving van Resort Veluwemeer een makkie! Er is zoveel te doen, dat je elke dag op pad kunt! Bekijk de mogelijkheden. 

Apenheul

Apenheul

Apeldoorn

Een bos vol loslopende apen, dát is Apenheul. In dit prachtige, groene park op de Veluwe loopt meer dan de helft van de apen zomaar los tussen de bezoekers!

Binnenspeeltuin De Tol

Binnenspeeltuin De Tol

Deze indoor speeltuin is ideaal voor als het weer even niet mee zit. Kinderen kunnen de hele dag klimmen en klauteren en de ouderen kunnen zich vermaken met de vele tijdschriften en boeken die voorhanden zijn. Gelegen op een camping in Nunspeet is deze speeltuin het gehele jaar geopend afgezien van de feestdagen. De kosten zijn €6,50 per kind. Ouders en/of begeleiders mogen gratis!

Dolfinarium

Dolfinarium

Harderwijk

Een dagje Dolfinarium staat voor plezier, ontdekken en magie. We doen dan ook ons uiterste best om jouw dag zo leuk mogelijk te maken. 

Zandsculpturen Festijn Garderen

Zandsculpturen Festijn Garderen

Het zandsculpturen festijn in Garderen is elk jaar weer een feest. Voor jong en oud een leuke bezienswaardigheid. Elk jaar worden er in een bepaald thema zandsculpturen opgebouwd. Van april tot en met oktober zijn deze sculpturen te bewonderen. Kinderen t/m 5 jaar zijn gratis. Kinderen van 6 t/m 12 jaar €4,50 Vanaf 13 jaar €9,50.

De Spelerij en Uitvinderij

De Spelerij en Uitvinderij

De Spelerij is een uniek speel- doe- en ontdekpark. Het zijn fantasievolle constructies, gemaakt door Jos Spanbroek, die je zelf in beweging kunt zetten en waar je mee kunt spelen. En bij De Uitvinderij is een werkplaats waar je zelf kunststukken kunt maken: plastic buigen, figuurzagen, piepschuim snijden, vacuüm vormen, naamplaatjes slaan, een verf-spettertekening maken en metaal bewerken met echt gereedschap. Kom langs en ontdek het! 

Kröller-Müller Museum

Kröller-Müller Museum

In het Kröller Müller museum vindt u een wereldberoemde collectie kunst, voornamelijk uit de 19e en 20e eeuw. De grootste trekpleister is natuurlijk de grote collectie aan werken van Vincent van Gogh. Andere wereldberoemde schilders waarvan werken zijn te bewonderen zijn George Seurat, Pablo Picasso, Fernand Léger en Piet Mondriaan. Plan je bezoek! © Alle foto's met dank aan het Krüller-Müller Museum.

Museonder

Museonder

Het eerste ondergrondse museum ter wereld neemt je steeds dieper de grond in, totdat je zelf het middelpunt van de aarde bereikt. Bij het Museonder neem je een kijkje naar het leven onder de grond. Onderweg kom je ontzettend veel interessante dingen tegen, zoals het wortelstelsel van een ruim 135 jaar oude boom, beenderen van dieren die soms al duizenden jaren zijn uitgestorven. In het museum kun je een opdrachtboekje krijgen met daarin allerlei leerzame en interessante opdrachten die je tijdens je speurtocht door het museum kunt oplossen. Kortom, plan je bezoek!

Schateiland Zeumeren

Schateiland Zeumeren

Schateiland Zeumeren is het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland. Ga samen met de kinderen op ontdekkingsreis: schatgraven, zandkastelen bouwen. Op Schateiland Zeumeren kan je schieten met ballenkanonnen, bootjes besturen, springen, klimmen en klauteren in een kasteel, elkaar uitdagen met waterballonnen, waterfietsen of de interactieve quizzen... En wat is er leuker dan zelf goudzoeken in het water, geschminkt te worden door een piraat, mee te gaan met de Kapitein om te gaan schatgraven, op ontdekkingstocht te gaan in de Kapiteinshut of zelf zandkastelen te bouwen? Geniet van de vrolijke shows vol grappen en liedjes met Dieke de schaapsjongen en Mare de kapiteinsdochter.

Historische Collectie Korps Veldartillerie

Historische Collectie Korps Veldartillerie

De Historische Collectie Korps Veldartillerie, ook bekend als “het Artilleriemuseum”, geeft een treffend beeld van de geschiedenis van het Wapen der Artillerie en in het bijzonder die van het Korps Veldartillerie (KVA). Het KVA is bij Koninklijk Besluit aangewezen de oprichtingsdatum van het Corps Artillerije (het oudste korps van de Koninklijke Landmacht, opgericht in 1677) te blijven gedenken.

Ijsboerderij Bonestroo

Ijsboerderij Bonestroo

Ijsboerderij Bonestroo is een welbekend begrip in Nunspeet. In 2015 hebben zij de ijsmakerij overgedaan naar restaurant 'de Boerenschuur' in vierhouten. Het melkveebedrijf wat zij hebben opgezet is zeker de moeite waard om te bekijken. Tussen 13.30 en 15.00 is het zelfs mogelijk om te komen kijken tijdens het melken! Voor de hele familie een leuke manier om eens even echt bij de boer te kijken.

Julianatoren

Julianatoren

Apeldoorn

De Julianatoren is een gezellig, veilig en overzichtelijk pretpark. Het pretpark, met méér dan 60 te gekke attracties, biedt een heerlijk dagje uit aan gezinnen met kinderen van 2 tot 12 jaar.

Tips van Go-Kids Veluwe

Tips van Go-Kids Veluwe

Tips van Go-Kids Veluwe voor leuke uitjes en evenementen met kinderen in de omgeving van EuroParcs Resort Veluwemeer. Bekijk de agenda voor de leukste uitjes!

Kok Experience Harderwijk

Kok Experience Harderwijk

Bij Kok experience harderwijk is er voor het hele familie veel te beleven. Voor de kinderen is er een indoor speelparadijs en de mogelijkheid om te lasergamen. Daarnaast is er ook een bioscoop en een restaurant aanwezig. De formule om met een dagje slecht weer toch wat leuks te doen! 

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo

Aan de rand van Apeldoorn ligt Paleis Het Loo. Sinds 1984 is dit voormalig Koninklijk Paleis als museum opengesteld voor publiek. Ontdek de rijke historie! De foto van Paleis Het Loo is circa 1960 gemaakt door H. Stokhuyzen. Paleis Het Loo is gesloten tot medio 2021, het stallenplein en de paleistuinen zijn wel geopend. 

Zandverhalen

Zandverhalen

Één van ’s werelds grootste binnen-zandprojecten. Met zo’n 4000 m3 zand, tientallen sluisdeuren, 1000 jaren oude olijfbomen, botters en beeldhouwwerken, komen de verhalen van onze cultuur van bijbels en botters tot stand.

Bekijk ook...

Veilig betalen met: