Ontspan en geniet

Rondom Resort Veluwemeer is veel (rustig aan) te doen!

Rustig aan

Voor een rustige dag hoef je niet stil te zitten! De omgeving van Resort Veluwemeer biedt veel activiteiten die niet inspannend zijn, maar wél interessant! 

Op visite bij de Boer!

Op visite bij de Boer!

Oosterwolde

Ga voor de leukste rondleiding naar de melkveeboerderij van de familie ten Hove. De boer of de boerin vertelt je alles over het boerenleven! Elke zaterdag start de rondleiding om 13:00u. Entree € 9,- p.v. en € 4,50 p.k. Incl. koffie/thee/fris en koek! Aanmelden? Dat kan per mail, telefoon of via onderstaande link!

Bataviastad

Bataviastad

Lelystad

Om met korting leuke kleren te winkelen moet je bij de Batavia Stad Fashion Outlet zijn. Veel merken met heel veel korting.

Batavialand

Batavialand

Lelystad

Batavialand is een scheepswerf met bijzondere ambities: er worden schepen uit de Gouden Eeuw gereconstrueerd die belangrijk zijn geweest in onze maritieme geschiedenis. Plan je bezoek voor een leuk, leerzaam en interactief dagje uit.  

Kabouterpad

Kabouterpad

Nunspeet

De beste wandeltip die wij u kunnen geven is om het resort af te lopen en het Zeepad te volgen. Het Zeepad loopt langs het Veluwemeer. Deze route is ongeveer 5 km. Voor meer wandelroutes kunt u naar het bezoekerscentrum in Nunspeet. Vanaf daar loopt u zo de bossen in!

Geldersch Landschap & Kasteelen

Geldersch Landschap & Kasteelen

Gelderland

Geldersch Landschap & Kasteelen beheert natuurterreinen, kastelen en landgoederen om van de karakteristieke rijkdom van Gelderland te kunnen genieten! 

Museum Het Verscholen Dorp

Museum Het Verscholen Dorp

In het onderduikerskamp "Pas-Opkamp", ook wel Verscholen- of Geheime Dorp genoemd, hebben in de periode februari 1943 tot oktober 1944 zo'n 80 tot 100 mensen een veilige schuilplaats gevonden. 

 Natuurgebied

Natuurgebied

Oud Groevenbeek

Verscholen in de bossen tussen Putten, Ermelo en Drie, ligt het kleine, maar bijzondere landgoed Oud Groevenbeek. Een rijke, monumentale villa uit 1908, is het stralende centrum van dit landgoed.

Veluwse bron

Veluwse bron

Emst

Iets verder van ons resort gelegen, maar de Veluwse Bron biedt een wellness beleving die niet gemist mag worden. Net zo fijn om even een dagje te relaxen. Ook hier hebben ze verschillende badkleding dagen.

 Veluwetransferium

Veluwetransferium

Nunspeet

Het transferium is hét uitgangspunt om de bossen van Nunspeet in te trekken. Dit kan zowel te fiets als lopend. Gratis parkeren. Daarnaast hebben ze daar een expositie met al het wildleven dat de Veluwe en een kabouterbos!

Vogels spotten

Vogels spotten

Veluwemeer

Het Veluwemeer is een prachtig waterrijk gebied wat een thuis biedt aan talloze vogels. Je kunt de vogels bekijken vanuit de vogelkijk-wand op slechts 2km vanaf ons resort en onze receptioniste kan je precies uitleggen waar deze unieke plek is. 

Wandelroutes

Wandelroutes

Veluwe

Bij de receptie van Resort Veluwemeer zijn diverse wandelroutes te krijgen. De wandelpaden zijn goed onderhouden en aangegeven, wat bijdraagt aan een super wandel belevenis op de Veluwe!

Noord-Veluws Museum

Noord-Veluws Museum

Nunspeet

In het museum worden wisselende tentoonstellingen gehouden met werk van Noord-Veluwse kunstenaars. Om Nunspeet als kunstdorp te begrijpen is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan dit museum.

Zandverstuiving

Zandverstuiving

Hulshorst

De wandeling begint bij de parkeerplaats Hierderweg. De bruine paaltjes geven een wandeling aan van ongeveer 7 kilometer. Tijdens die 7 kilometer zul je verstelt staan van de natuur.

Zandverhalen

Speelweide

Elspeet

Net aan de rand van het bos bij Nunspeet ligt speelweide Stakenberg met speeltoestellen, kabelbaan, familieschommel tot aan voetbaldoelen. Plus een leuke uitkijktoren met een prachtig uitzicht! 

Veluvine

Veluvine

Nunspeet

Veluvine is het cultuurhuis 'Kulturhus' van Nunspeet. Bekijk het programma voor de diversiteit aan theater en voorstellingen, denk aan: cabaret, muziek | klassiek, dans, jeugd | familie en film.

Aortjes Huus

Aortjes Huus

Nunspeet

Het Aortjes Huus is op zondag geopend en er brandt altijd een mooi vuurtje waardoor het in de winter heerlijk ruikt. Ga voor een prachtige wandeling door het was en langs de zandverstuiving. Ook de heide kun je in het seizoen prachtig zien bloeien.

Bekijk ook...

Veilig betalen met: