Omgeving - Rustig aan

Rondom Resort Veluwemeer is veel (rustig aan) te doen!

Rustig aan

Voor een rustige dag hoef je niet stil te zitten! De omgeving van Resort Veluwemeer biedt veel activiteiten die niet inspannend zijn, maar wél interessant! 

Bataviastad

Bataviastad

Om met korting leuke kleren te winkelen moet je bij de Batavia Stad Fashion Outlet zijn. Veel merken met heel veel korting.

Batavialand

Batavialand

Batavialand is een scheepswerf met bijzondere ambities: er worden schepen uit de Gouden Eeuw gereconstrueerd die belangrijk zijn geweest in onze maritieme geschiedenis. Dit erfgoed is destijds wegens de beperkte levensduur gesloopt of ligt als scheepswrak op de bodem van de zee. 

Kabouterpad

Kabouterpad

De beste wandeltip die wij u kunnen geven is om het resort af te lopen en het Zeepad af te lopen. Het Zeepad bevindt zich naast de naastgelegen camping ‘Polsmaten’ en is een route die langs het Veluwemeer loopt. Deze route is ongeveer 5 kilometer lang.
 Voor verdere wandelroutes raden wij u aan om naar het bezoekerscentrum in Nunspeet te gaan. Vanaf daar loopt u rechtstreeks de bossen in.

Geldersch Landschap & Kasteelen

Geldersch Landschap & Kasteelen

Geldersch Landschap & Kasteelen beheert natuurterreinen, kastelen en landgoederen om van de karakteristieke rijkdom van Gelderland te kunnen genieten!

Museum Het Verscholen Dorp

Museum Het Verscholen Dorp

Het onderduikerskamp "Pas-Opkamp", ook wel Verscholen- of Geheime Dorp genoemd, werd in de oorlogsjaren opgericht. Het kamp bestond uit 9 hutten, die in een zeer dicht bos van jonge dennen stonden en zo aan het oog werden onttrokken. In de periode februari 1943 tot oktober 1944 hebben hier zo'n 80 tot 100 mensen een veilige schuilplaats gevonden. Het voormalig onderduikerskamp met nagebouwde hutten en gedenksteen kunt u vinden aan de, voor auto's doodlopende, Pas-Opweg. Volg de borden verscholen dorp vanuit Vierhouten ichting de ‘pas-op-weg’. Bij boshuisje ‘pas-op’ rechtsaf. U kunt uw auto parkeren nabij het Verscholen Dorp. Wanneer u alles te voet wilt doen dan kan dit door de auto te parkeren in het dorp Vierhouten.

 Natuurgebied Oud Groevenbeek

Natuurgebied Oud Groevenbeek

Hidden in the forests between Putten, Ermelo, and Drie, you will find the small, but special estate of Oud Groevenbeek. A rich, monumental villa from 1908, is the shining center of this estate.

Veluwse bron

Veluwse bron

Iets verder van ons resort gelegen, maar de Veluwse Bron biedt een wellness beleving die niet gemist mag worden. Net zo fijn om even een dagje te relaxen. Ook hier hebben ze verschillende badkleding dagen.

 Veluwetransferium Nunspeet

Veluwetransferium Nunspeet

Het transferium is hét uitgaanspunt om de bossen van nunspeet in te trekken. Dit kan zowel te fiets als lopend. Op de ruime parkeerplaats kunt u de auto voor de gehele dag gratis kwijt. Ook het bezoekerscentrum kunt u daar vinden, waar u vele wandel of fietsroutes kunt verkrijgen. Daarnaast hebben ze daar een expositie met al het wildleven dat de veluwe telt. Met het bijgevoegde kabouterbos is er voor alle leeftijden genoeg te doen.

Birdwatching

Birdwatching

Het Veluwemeer is een prachtig waterrijk gebied wat een thuis biedt aan talloze vogels. U kunt deze vogels bekijken vanuit de vogelkijk-wand op slechts 2km vanaf ons resort!

Deze vogelkijk-wand is neergezet aan de rand van het water. Hierdoor kunt u de watervogels bekijken en fotograferen zonder dat u ze stoort in hun natuurlijke gedrag. Onze receptioniste kan u precies uitleggen waar u deze unieke plek kunt vinden. 

Wandelroutes

Wandelroutes

Op de receptie zijn diverse wandelroutes te krijgen. Ze zijn goed onderhouden en aangegeven, wat bijdraagt aan een super wandel belevenis op de Veluwe! 

Zwaluwhoeve

Zwaluwhoeve

Op zo’n 20 autominuten verwijderd ligt het welnessresort de Zwaluwhoeve. Perfect om een dag heerlijk te ontspannen in de vele zwembaden en/of sauna’s. Ze hebben verschillende badkleding dagen.

Noord-Veluws Museum

Noord-Veluws Museum

Dit museum is gelegen in het centrum van Nunspeet. Hier worden wisselende tentoonstellingen gehouden met werk van Noord-Veluwse kunstenaars. Om Nunspeet als kunstdorp te begrijpen is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan dit museum. Kinderen t/m 5 jaar gratis toegang. Jeugd 6 t/m 18 jaar €5,- Volwassenen €9,-

Zandverstuiving Hulshorst

Zandverstuiving Hulshorst

De wandeling begint bij de parkeerplaats Hierderweg. De bruine paaltjes geven een wandeling aan van ongeveer 7 kilometer. Tijdens die 7 kilometer zult u versteld staan van de natuur. Op diverse punten zijn bankjes gesitueerd waar u de tijd kunt nemen om alles in u op te nemen. Delen van deze wandeling gaan door mul zand, daardoor is deze wandeling niet aan te raden voor mensen die slecht ter been zijn.

Bekijk ook...

Veilig betalen met: