Omgeving - Rustig aan

Rondom Resort De Wije werelt is veel (rustig aan) te doen!

Rustig aan

Voor een rustige dag hoef je niet stil te zitten! De omgeving van Resort De Wije Werelt biedt veel activiteiten die niet inspannend zijn, maar wél interessant! 

Kröller-Müller Museum

Kröller-Müller Museum

In het Kröller Müller museum vindt u een wereldberoemde collectie kunst, voornamelijk uit de 19e en 20e eeuw. De grootste trekpleister is natuurlijk de grote collectie aan werken van Vincent van Gogh. Andere wereldberoemde schilders waarvan werken zijn te bewonderen zijn George Seurat, Pablo Picasso, Fernand Léger en Piet Mondriaan. Plan je bezoek! © Alle foto's met dank aan het Krüller-Müller Museum.

Museonder

Museonder

Het eerste ondergrondse museum ter wereld neemt je steeds dieper de grond in, totdat je zelf het middelpunt van de aarde bereikt. Bij het Museonder neem je een kijkje naar het leven onder de grond. Onderweg kom je ontzettend veel interessante dingen tegen, zoals het wortelstelsel van een ruim 135 jaar oude boom, beenderen van dieren die soms al duizenden jaren zijn uitgestorven. In het museum kun je een opdrachtboekje krijgen met daarin allerlei leerzame en interessante opdrachten die je tijdens je speurtocht door het museum kunt oplossen. Kortom, plan je bezoek!

Nederlands Openlucht Museum

Nederlands Openlucht Museum

Aan de hand van oude gebouwen, klederdracht en objecten probeert het Openlucht Museum ware verhalen over het dagelijks leven in Nederland te vertellen. In het Openlucht Museum komt de tijd tot stilstand en het verleden tot leven. Neem bijvoorbeeld een kijkje in brouwerij 'De Roskam' hier wordt op ambachtelijke wijze, zo'n 85 jaar na sluiten,  weer bier gebrouwen. Natuurlijk kun je zelf ook een slokje proeven. Behalve kijken naar het leven van vroeger zijn er ook allerlei leuke dingen te doen waar je zelf aan deel kunt nemen. Zo kun je bijvoorbeeld een ritje maken met een historische tram, of met een heuse trekpont over de grote vijver varen. In de weekenden en vakanties worden er op het kindererf leuke activiteiten georganiseerd waar je zelf het leven van vroeger kunt ervaren. Terwijl de kinderen zich hier vermaken kunnen de ouders even lekker tot rust komen op het zonnige terras van herberg De Hanekamp.

Nederlands Pluimveemuseum

Nederlands Pluimveemuseum

Het Nederlands Pluimveemuseum probeert je alles te vertellen over de geschiedenis van kip en ei. Een leuk, actief en educatief uitje voor het hele gezin! Het Nederlandse Pluimveemuseum vind je natuurlijk in Barneveld, wat bekend staat om zijn pluimveehouderij. Maak een wandeling door de hondertuin en maak kennis met een aantal Oudhollandse rassen. Je kunt hier zien hoe de kuikentjes geboren worden en je mag ze zelfs nog even vasthouden. Een uniek en boeiend museum voor jong & oud!

Nederlands Tegelmuseum

Nederlands Tegelmuseum

In het dorpje Otterlo vind je de grootste en meest unieke verzameling Nederlandse wandtegels en tegeltableaus., namelijk in het Nederlands Tegelmuseum. Het Nederlands Tegelmuseum oont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus vanaf de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek. Je vind de meest uiteenlopende exemplaren. Naast de grote collectie handgeschilderde tegels vind je in het museum informatie over de ontwikkeling en geschiedenis van Noord-Nederlandse tegels. Een unieke en historisch belangrijke verzameling van een bijzondere tak van Nederlands design.

Nederlands Watermuseum

Nederlands Watermuseum

Interessant voor jong en oud is het Nederlands Watermuseum in Arnhem. Waar je ook komt maakt water een groot deel uit van het dagelijks leven. Benieuwd? Het Nederlands Watermuseum probeert alle aspecten van zoet water goed in beeld brengen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de waterwereld, hier vind je meer dan vijftig interactieve presentaties. In het weekend kunnen kinderen gebruik maken het waterlab,  hier kun je allerlei leuke, grappige en leerzame experimenten met water uitvoeren. Wil je echt alles weten over water dan je nog een kijkje nemen in de watercinema, of het water informatiecentrum. Voor kinderen is er buiten een heuse waterspeelplaats waar ze even lekker nat kunnen worden.

Passiflorahoeve - Vlindertuin

Passiflorahoeve - Vlindertuin

De Passiflorahoeve is een leuk, compleet dagje uit. In onze 5 verschillende vlindertuinen en het nieuwe Vlindermuseum gaat u wat beleven! Nieuwsgierig? De Passiflorahoeve is een zeer bijzondere attractie in Harskamp, op de Veluwe. Het is een tuin met vele soorten vlinders en planten die je niet zomaar ergens in een tuincentrum tegen komt. Daarnaast zijn wij een zorgboerderij. Hier kunnen mensen met een psychische hulpvraag, verstandelijke of lichamelijke beperking op ontspannen wijze werken. Wat deze hoeve uniekmaakt, is haar grote collectie Passiflora’s en Aristolochia’s en haarTropische en Europese vlindertuinen met eigenvlinderkwekerijen. Let op: De vlindertuin is te bezoeken van 26 mei tot 1 oktober.

De Grote Glind - Museumboerderij

De Grote Glind - Museumboerderij

De Grote Glind is te vinden vlakbij Resort De Wije Werelt. Gegarandeerd een ontspannen dagje uit en een unieke inkijk in de historie van het boerenleven. 

Zandverstuiving - Otterlo

Zandverstuiving - Otterlo

De Zandverstuiving in Otterlo op de Veluwe is een uniek en bijzonder natuurverschijnsel. Een open plek in de heide of duinen waar geen begroeiing optreedt. Ga voor meer informatie naar de receptie.

Geldersch Landschap & Kasteelen

Geldersch Landschap & Kasteelen

Geldersch Landschap & Kasteelen beheert natuurterreinen, kastelen en landgoederen om van de karakteristieke rijkdom van Gelderland te kunnen genieten!

Bekijk ook...

Veilig betalen met: