De Koog en omgeving

Ontdek en beleef de omgeving van Resort De Koog

Beleef Texel met zijn fantastische stranden, prachtige natuurgebieden en bijzondere bezienswaardigheden.

Resort De Koog ligt nabij het gelijknamige dorp De Koog in het noordwesten van het Waddeneiland Texel. Het gehele eiland is per (elektrische) fiets, wandelend of zelfs per auto te verkennen. Ontdek bijvoorbeeld de prachtige Slufter, wandel door de duinen of over de lange zandstranden. Uitrusten kan bij één van de vele strandtenten of in de gezellige dorpen die het eiland rijk is.

Bekijk alle uitjes in de omgeving van ons vakantiepark op Texel, hieronder! 

De Lammetjes fietsroute

De Lammetjes fietsroute

Texel

In de lente worden er op Texel, ook wel het schapeneiland genoemd, veel lammetjes geboren. De Lammetjesfietsroute leidt je in zo'n 45 kilometer langs alle Texelse lammetjesboerderijen.

De Slufter

De Slufter

Texel

De Slufter is een uniek natuurgebied dat in open verbinding staat met de Noordzee. Je kunt vanaf de Sluftertrap het pad volgen voor een prachtige wandeling helemaal tot aan het strand. 

Vuurtoren beklimmen

Vuurtoren beklimmen

De Cocksdorp

Tijdens en vakantie op Texel is het beklimmen van de vuurtoren in De Cocksdorp een absolute must-do. Vanaf de vuurtoren heb je prachtig uitzicht over het eiland en bij mooi weer zie je zelfs Den Helder en Vlieland liggen. 

Wadlopen

Wadlopen

Texel

Om je bezoek aan De Wadden compleet te maken kun je mee doen met een wadloopexcursie. Ga onder leiding van een gids het wad op en ervaar de prachtige natuur. 

Texel Zoo

Texel Zoo

Oosterend

In De Texel Zoo in Oosterend leven ruim 40 diersoorten waaronder een groot aantal vogel- en reptielsoort. Ook wordt er regelmatig een indrukwekkende roofvogelshow georganiseerd.

Texels Bierbrouwerij

Texels Bierbrouwerij

Oudeschild

Bezoek de Texelse Bierbrouwerij in Oudschild. Je kunt hier niet alleen terecht voor een bierproeverij, maar ook voor een uitgebreide rondleiding door de brouwerij.

Ecomare

Ecomare

De Koog

Ecomare staat natuurlijk bekend als zeehondenopvang, maar wist je dat je hier nog veel meer dieren zoals vogels, vissen en andere zeedieren kunt zien? Ontdek het allemaal in het natuurmuseum van Texel.

Rondvaarten

Rondvaarten

Texel

Tijdens een rondvaart ontdek je het eiland Texel vanaf het water kennen. Je hebt keuze uit een groot aantal verschillende rondvaarten.

Veilig betalen met: