Omgeving van Medemblik

Rondom IJsselmeer is veel te doen en te beleven!

Vakantie in Medemblik aan het IJsselmeer

Medemblik is dankzij haar ligging aan het IJsselmeer een enorm geliefde plaats onder toeristen. Het water biedt zowel actie als ontspanning. Watersporters vanuit de hele wereld weten Medemblik te vinden om te zeilen en (kite)surfen. Ook voor een wat relaxter dagje zit je aan het IJsselmeer goed, zo kun je een bootje huren op ons vakantiepark en de omgeving verkennen vanaf het water in een sloep, fluister- of motorboot. Daarnaast kun je ook een supboard huren bij Supcentre Enkhuizen of ervoor kiezen lekker op het zandstrandje aan het water te gaan liggen.

Wat te doen in de omgeving van EuroParcs IJsselmeer?
Naast al het vertier dat het water brengt heeft de omgeving van Medemblik nog meer te bieden. Er liggen diverse steden op korte afstand waar je allerlei leuke activiteiten kunt ondernemen.

Medemblik (1 km) : Oude huizen, smalle straatjes en pittoreske geveltjes karakteriseren het mooie Medemblik. In deze stad kunt u even terug in de tijd stappen, maar saai is het zeker niet. Bezoek het kasteel van 'Radboud', de laatgotische kerk 'de Bonifacius' of stadsbrouwerij Radboud. Ben je met kinderen op pad? Dan is Funfestijn Medemblik ook een aanrader. Deze binnenspeeltuin is circa 1000 m2 en is compleet in piraten thema.

Enkhuizen (13 km) : Het centrum van Enkhuizen ademt nog altijd de sfeer van de Gouden Eeuw en telt vele prachtige monumentale gebouwen en verdedigingswerken. Dit maakt het een ideaal dagje uit voor historie en cultuurliefhebbers. In Enkhuizen bevindt zich ook het Zuiderzeemuseum waar je alles leert over de geschiedenis van het IJsselmeer en de toekomst van het gebied. Voor de kinderen is het 'Sprookjeswonderland' een echte aanrader!

Alkmaar (28 km) : Alkmaar is natuurlijk dé kaasstad van Nederland. De kaasmarkt is dan ook zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie. De stad heeft daarnaast een prachtig oud centrum vol met leuke winkeltjes, gezellige cafe's, terrasjes en restaurants.

Hoorn (14 km) : Ook Hoorn kent een prachtig oud en gezellig centrum. De stad telt maar liefst 300 monumentale panden en heeft schitterende grachten. Daarnaast heeft de stad een mooie haven en het is dan ook mogelijk de stad te bezoeken per boot. Ook kun je ervoor kiezen de stoomtram te pakken van Medemblik naar Hoorn.

Sprookjes wonderland

Sprookjes wonderland

Enkhuizen

Dé plek voor uw jonge kroost om de verhalen die u voorleest voor het slapen gaan werkelijkheid te laten worden. Ontmoet de Gelaarsde Kat of Sneeuwwitje en de gemene heks. Geniet van de treinrit, de dieren die er leven of van het pannenkoekenhuis.

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar is vooral Hollands kaasstad. Van de eerste vrijdag in april t/m de eerste vrijdag in september wordt op vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.30 uur een traditionele kaasmarkt gehouden.

Kaasmarkt

Kaasmarkt

Alkmaar

Jaarlijks tussen maart en september is er elke vrijdag een kaasmarkt op het Waagplein te Alkmaar met een bijzonder schouwspel van sjouwende kaasdragers.

Hoorn

Hoorn

Hoorn

Deze stad is gelegen in West-Friesland aan het Markermeer via het Hoornse Hop. Hier is het ‘’Westfries Museum’’, de ‘’Waag’’ en niet te vergeten de ‘’Hoofdtoren’’ in de haven. In de zomer kun je hier ook naar de bekende kaasmarkt op de Roode Steen.

Medemblik

Medemblik

Medemblik

Oude huizen en karakteristieke gevels sieren de smalle straten van Medemblik. Bezoek je kasteel Radboud dan waan je je even in de middeleeuwen. Stadsbrouwerij Radboud is een must voor bierliefhebbers. Je leert er alles over het bierbrouwproces en natuurlijk kun je er je lippen zetten aan een glas goudgeel gerstenat. Op zoek naar iets leuks voor de kinderen? Die kunnen zich uitleven in Funfestijn, een binnenspeeltuin met een piratenthema.

Enkhuizen

Enkhuizen

Enkhuizen

Alles in het historische centrum van Enkhuizen ademt de sfeer van de Gouden Eeuw: van de prachtige monumentale panden tot de imposante verdedigingswerken. Duik in de geschiedenis in het Zuiderzeemuseum: een gaaf museum voor het hele gezin. Test hoe goed jij bent in oudhollandse spelletjes als hoepelen en kegelen. En heb je al eens rondgestapt in klompen of gekeken hoe klederdracht je staat?  

Golfbaan de Vlietlanden

Golfbaan de Vlietlanden

Wervershoof

Vanaf EuroParcs IJsselmeer sta je in een paar minuten op het gras van Golfbaan de Vlietlanden. Op de gezelligste, openbare golfbaan van Noord-Holland vind je uitdagende holes met veel waterpartijen en hoogteverschillen. Als beginner kun je een beginnersset huren en naar hartenlust oefenen. Geoefende golfers mogen een greenfee (dagkaart) kopen en een balletje slaan.  

Evenementen in en om

Evenementen in en om

Medemblik

Ontdek de evenementen in de buurt van Medemblik. Houd rekening met afgelaste evenementen en gesloten attracties i.v.m. het coronavirus (COVID-19). Controleer de website en/of sociale media van de organisatie voor actuele informatie. 

Veilig betalen met: