De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 185 Blauwe Vlaggen toegekend, 123 jachthavens en 62 stranden. Resort Veluwemeer en Jachthaven Uitdam ontvingen dit keurmerk op 3 mei in Jachthaven Uitgeest te Uitgeest.

Veilige en schone jachthavens en stranden.
De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de jachthaven nog aan de vereisten voldoet.

Resort Veluwemeer en Jachthaven Uitdam ontvingen de Blauwe Vlag voor de eerste keer. “We zijn erg trots op de Blauwe Vlag”, zegt Giel Hendrikx van Resort Veluwemeer. “Het is voor ons een erkenning van de kwaliteit van onze jachthaven. We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij we duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormt daarbij een goed instrumentarium. Iedereen binnen ons bedrijf weet waar hij of zij aan toe is”. 

Blauwe Vlag
Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten 

bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie. 

Internationale Jury.
De internationale jury was vol lof over de Nederlandse kandidaten, de wijze waarop “environmental education” wordt geïmplementeerd en de andere criteria worden toegepast.

Openingsceremonie.
Met het hijsen van een grote spinaker met Blauwe Vlag logo op de kade van jachthaven Uitgeest door de burgemeester van Uitgeest mevrouw Wendy Verkleij, juryvoorzitter Patrick Poelmann en KMVK voorzitter Derk Jan Verstand werd het Blauwe Vlag seizoen 2018 feestelijk ingeluid.

Voor verdere informatie kunt u zich wenden tot de Stichting KMVK,

Erik van Dijk, coördinator Blauwe Vlag Nederland tel. 06 - 12 81 06 41

Of tot:

Resort Veluwemeer: 088 070 80 90
Camping en Jachthaven Uitdam: 088 070 80 90