Gelderland herdenkt

~ Zij gaven hun leven voor onze toekomst en vrede ~

Gelderland herdenkt, 75 jaar vrijheid

Hoeveel kan en mag vrijheid kosten? Een vraag die komend jaar wel heel actueel is. Precies 75 jaar geleden werd hier zwaar gevochten. Van september 2019 tot en met mei 2020 herdenken en vieren we in Gelderland 75 jaar bevrijding, vrede en vrijheid: een uniek verhaal van een provincie die vanaf Market Garden (september 1944) tot de capitulatie in Wageningen (mei 1945) een centrale plaats innam de slotfase van de Tweede Wereldoorlog. De gebeurtenissen zijn vormend geweest voor de naoorlogse ontwikkeling en geven betekenis aan kernwaarden van onze huidige samenleving.

Verblijf in de buurt

Ben je op zoek naar een verblijf in de omgeving, zodat je gemakkelijk meerdere herdenkingsmomenten kunt bijwonen? Zowel Resort Veluwemeer als Resort De Wije Werelt zijn vakantieparken van EuroParcs waar je kunt verblijven en van dichtbij de verschillende aangelegenheden eenvoudig kunt bezoeken.

Resort Veluwemeer

Resort Veluwemeer

Nunspeet

Ontdek het glinsterende water en het oer-Hollandsch landschap. Spetteren in het buitenzwembad op het vakantiepark, met de fiets de omgeving verkennen of leren zeilen... Bij EuroParcs Resort Veluwemeer kan het allemaal! 

Resort De Wije Werelt

Resort De Wije Werelt

Otterlo

EuroParcs Resort De Wije Werelt is een eigentijdse luxe vakantiepark, uniek gelegen op de Veluwe en in de bossen van Otterlo naast het Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Veilig betalen met: