Corona handen wassen

Corona

Gedragscode opgesteld door de HISWA-RECRON

Wij heten je uiteraard van harte welkom op één van onze vakantieparken. Om je een veilig en ontspannen verblijf te bieden, willen wij je vragen om de onderstaande gedragscode door te nemen die is opgesteld door de HISWA-RECRON. EuroParcs volgt deze gedragscode.

Op 25 januari 2022 is er nog geen aangepaste gedragscode verstrekt door HISWA-RECRON. Maar aangezien nu wel duidelijk is welke  de overheidsmaatregelen per 26 januari 2022 gelden, hebben we vast de laatste versie daarop aangepast: 

Maatregelen met ingang van 26 januari 2022, 05.00 uur (in hoofdlijnen):

 • Alle faciliteiten, zoals horeca, zwembaden, fitness, wellness, sauna en indoor speelruimtes zijn weer open. Check wel de lokale openingstijden, die per park kunnen verschillen en de voorwaarden.

 • De 1,5 meter verplichting voor publieke plaatsen blijft gehandhaafd.

 • In alle publieke binnenruimtes, zoals horeca, theater en bioscopen, is een vaste zitplaats verplicht.

  • Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar in onder meer de horeca, theaters en concertzalen, musea, binnensportlocaties, bioscopen, dierentuinen, pretparken, sauna’s en casino’s, inclusief placering

 • Het mondkapje en de verplichte 1,5 meter moet ook wanneer het coronatoegangsbewijs getoond is. Het mondkapje geldt alleen bij verplaatsing.

  • Op locaties met een vaste zitplaats geldt een maximum aantal bezoekers van 100 procent van de maximale capaciteit op 1,5 meter (dit is circa 1/3e van de reguliere capaciteit).

    

 • Er wordt geadviseerd om thuis niet meer dan 4 bezoekers (ouder dan 13 jaar) uit te nodigen en niet meer dan bij 1 huishouden op bezoek te gaan.

 • Er wordt geadviseerd om medische mondkapjes te gebruiken.

 • Het advies is om zoveel mogelijk thuis te werken en als je toch op het werk bent strikt 1,5 meter afstand te houden.

Gevolgen maatregelen voor de recreatiesector

De maatregelen hebben nog steeds de nodige gevolgen voor de recreatiesector. De bedrijven kunnen gewoon open blijven en alle faciliteiten zijn geopend, maar met beperkingen

De zwembaden en sportaccommodaties zijn open. De wellness centra ook, inclusief de sauna. Het 1,5 meter advies en de overige algemene adviezen zijn daar van toepassing. 

Werkplaatsen e.d. blijven ook gewoon geopend; het 1,5 meter advies en de overige algemene adviezen zijn daar van toepassing. 

Werkplaatsen e.d. blijven ook gewoon geopend; het 1,5 meter advies en de overige algemene adviezen zijn daar van toepassing. 

Naar verwachting zal het advies dat niet meer dan 4 gasten thuis uitgenodigd mogen worden als aanleiding worden gebruikt om boekingen voor grotere groepen te annuleren. Onze opvatting hierover is dat een dergelijke annulering niet kosteloos is; de gebruikelijke annuleringsregeling is van kracht. Wel kunt u de overeenkomst naar een nieuwe periode verplaatsen, maar u heeft geen recht op terugbetaling van geld. (zie ook de pagina Vakantie omboeken of wijzigen)

In en na het weekend worden de nieuwe wetteksten met betrekking tot de maatregelen Covid-19 bekend gemaakt door de overheid. Zodra die teksten beschikbaar zijn, gaan we deze analyseren en de leden van HISWA-RECRON nader informeren over de gevolgen voor de bedrijfsvoering.